Öğretmenlerin dijitalleşmesi, dijital dönüşümün bir parçası olması ve bu dijital becerileri derslere entegre ederek ilkokul-ortaokul öğrencilerine aktarmaları amacıyla ING Türkiye ve ODTÜ iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Dijital Öğretmenler projesinin 10. Dönem başvuruları başladı.
1000 öğretmenimizin çağın gerektirdiği donanımlara sahip olmasını destekleyecek tamamen ücretsiz katılacakları dijital okuryazarlık eğitimleri hazırladık.
Projenin Amaçları:
· Öğretmenleri dijitalleştirmek ve dijital yetkinliklerini artırmak.
· Öğretmen ve öğrencilerin dijital dönüşümün bir parçası olmalarını desteklemek.
· Öğretmenlerimizin proje sürecinde edindikleri bilgi ve deneyimleri kendi illerindeki öğrencilere aktararak bölgesel dijital yetkinlik eşitliğinin sağlanmasına katkı sunmak.
· Projeyi tamamlayan öğretmenlerin meslektaşlarına, öğrencilerine ve hatta velilerine de bu içerikleri aktarmasını sağlamak.
· Türkiye’nin dijital dönüşümüne destek olmak.
· Hızla gelişen teknolojinin dönüştürdüğü dünyamızda, öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerinin sürekliliğini desteklemek.
Kimler Başvurabilir?
· Dijital Öğretmenler Projesi, Türkiye’nin 81 ilinden başvuruya açıktır. Projeye devlet okullarında çalışan ilkokul ve ortaokul öğretmenleri dahil edilmektedir.
· Eğitimler, bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanımına yönelik olarak giriş seviyesinde olacaktır. Başvuru için adayların temel düzeyde bilgisayar kullanabilmesi yeterlidir.
· Projemiz kapsamında 5 canlı ders gerçekleştirilecektir. Bu süre boyunca ODTÜ’lü akademisyenler tarafından verilecek senkron ve asenkron dersleri tamamlamanız gerekmektedir.
NOT:
- Kontenjanımız 1000 öğretmenle sınırlıdır.
- Depremden etkilenen öğretmenlerimiz öncelik sahibidir.
Projenin Aşamaları:
· Dijital Öğretmenler Projesi’nin I. fazı Mart-Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. I. fazda 1000 öğretmene dijital yetkinliklerini geliştirmek için, dijital vatandaşlık ve güvenlik, etkili sunum hazırlama, yaratıcılık ve görsel tasarım (infografik, video/fotoğraf oluşturma ve düzenleme), eleştirel düşünme ve ölçme & değerlendirme modüllerinden oluşan 5 haftalık çevirim içi bir eğitim verilecektir.
· Proje sürecinde öğreneceğimiz uygulamalara yönelik üretken yapay zeka araçları eğitimlerde tanıtılacaktır.
· I. faz eğitimlerini tamamlayan 1000 öğretmenin arasından başarı sırasına göre seçilecek ilk 100 öğretmene ODTÜ’lü akademisyenler tarafından II. faz eğitimleri verilecektir. Bu fazda eğitimde sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları yapılacaktır.
Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2025, 23.59
Her türlü sorunuz için dijitaldonusum@habitatdernegi.org bilgi alabilirsiniz.