Geleceği Eşitle Projesi Genç Girişimciler Fikir Maratonu Bootcamp

Habitat Derneği ve UNICEF Türkiye ortaklığında yürütülen Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Genç Girişimciler Fikir Maratonu düzenliyoruz.
 
Gençleri eğitim, girişimcilik, istihdam edilebilirlik ve genç katılım konularında yenilikçi çözüm önerileri geliştirmeleri için bir araya getirmeyi amaçlayan Genç Girişimciler Fikir Maratonu, Youth Challenge 5.0, Türkiye’de UNICEF Türkiye ​​ve Habitat Derneği tarafından  tarafından Geleceği Eşitle Projesi’nin parçası olarak uygulanan küresel bir etkinliktir.

Sen de “Sağlık ve Refah,” “İklim Eylemi”, “Yenilikçi Eğitim”, “Yapay Zeka” ve  “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık” konularında sosyal etki odaklı çözüm önerileri geliştirmek istiyorsan, ekibini oluşturup başvurunu yap!  

Kimler Başvurabilir?

  • Genç Girişimciler Fikir Maratonu, Türkiye’de yaşayan 15-24 yaş arası Türk ve yabancı uyruklu gençlerin katılımına açıktır.
  • Başvurular en az 2 en fazla 5 kişilik ekipler halinde yapılabilir (ekibinizin her üyesi 15-24 yaş aralığında olmalıdır).
  • • “Sağlık ve Refah,” “İklim Eylemi”, “Yenilikçi Eğitim”, “Yapay Zeka” ve “Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık” konularında yeni bir fikir veya proje üzerinde çalışmaya başlayan takımların başvuruları kabul edilecektir.
  • Cinsiyet, etnik köken, engellilik, çalışma ve eğitim durumu gözetilmeden her gencin başvurusuna açıktır.

Genç Girişimciler Fikir Maratonu aşamaları nelerdir?

  1. Aşama: Başvuru Süreci ve Pre-Bootcamp
  2. Aşama: Bootcamp 
  3. Aşama: Ön Jüri Sunumu 
  4. Aşama: Hızlandırıcı Program 
  5. Aşama: Demo Day 
  6. Aşama: Global GenU Youth Challange 

Bootcamp detayları nelerdir?  

Genç Girişimciler Fikir Maratonu’nun ilk aşaması olan Bootcamp 21-22-23 Mart tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir ve 81 ilden başvurulara açıktır.
Programa katılım ücretsizdir. Programa tam zamanlı katılım zorunludur, program sonunda katılım belgesi verilecektir.  Programın dili Türkçe olacaktır.

Aşağıdaki durumlarda başvurular kabul edilmeyecektir: 

  • Halihazırda farklı bir kurumdan fon alan fikirler. 
  • Halihazırda kayıtlı bir şirket veya kuruluşu olanlar.  

Bootcamp programında neler var? 

Bootcamp programı kapsamında ekipler, “Temel Girişimcilik,” “Tasarım Odaklı Düşünme,” “Yalın Kanvas,” “Engelsiz Yaşam, Sürdürülebilirlik ve İklim, Dijitalleşme ve İnovasyon” konularına dair iyi uygulama örnekleri ile “Sunum Hazırlama” ve “Sunum Teknikleri” konularında eğitim alacak ve mentorluk desteğinden yararlanacaklardır. Gençleri bir araya getirirken kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu bileşenlerini de sürece dahil eden Genç Girişimciler Fikir Maratonu kapsamında ülke çapında dereceye giren ilk iki takım, Global GenU Youth Challenge’a katılma şansı elde edecektir.  Düzenlenen tüm Bootcamp’lerin sonunda gerçekleştirilecek ön jüri sunumlarının ardından belirlenecek takımlar Hızlandırıcı Programa katılmaya hak kazanacaktır.  

Önemli Notlar: 

  • Ekipte yer alan her üyenin, programın tamamına eksiksiz katılması zorunludur. 
  • Seçilen takımlara ayrıntılı uygulama takvimi ve uygulama programı aktarılacaktır.  
  • Global GenU Youth Challange’a katılmaya hak kazanan 2 ekibin yarışmanın sonuna kadar tüm süreçlere katılmayı taahhüt etmeleri gerekmektedir. 
  • Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.  

Düzenlenecek diğer Bootcamp’ler için ayrıca duyurulara çıkılacaktır, lütfen takipte kalınız.

Genç Girişimciler Fikir Maratonu’na dair her türlü sorunuzun cevabını almak için  gelecegiesitle@habitatdernegi.org adresine e-posta atabilirsiniz.     

Benzer Yazılar