Global Girişimcilik Kongresi Bahreyn’de Gerçekleşti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]170’ten fazla ülkenin katıldığı ve bu yıl 11.’si düzenlenen Global Girişimcilik Kongresi (GEC), 15-18 Nisan 2019 tarihleri arasında Bahreyn’in başkenti Manama’da gerçekleşti. Habitat Derneği olarak katıldığımız kongrede “Türkiye Ekosistemindeki Başarılı Paydaşlık ve Ortaklıkların Önemi” oturumu düzenlendi.

Global Girişimcilik Ağı’nın (GEN) düzenlediği yıllık etkinliklerinden biri olan GEC 2019’da, dünyanın önde gelen iş ve girişimcilik ekosisteminin liderleri bir araya geldi. Bu yıl Küresel Girişimcilik Devrimi, Yüksek Performanslı Ekosistemler ve Kapsayıcı Ekonomiler olarak üç ana temaya odaklanan kongrede, ilham veren konuşmalar ve çeşitli paneller gerçekleşti.

Endeavor Türkiye Pazarlama ve İletişim Direkötürü Alev Ertem’in moderatörlüğünü üstlendiği “Türkiye Ekosistemindeki Başarılı Paydaşlık ve Ortaklıkların Önemi” oturumunda; TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Tokgöz Mutlu, Esas Venture Portfolio Yöneticisi Ceyda Keçeci, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve İnovasyon Komitesi Başkanı – MİKTA Türkiye İnovasyon Lideri Kutlu Karavelioğlu ve Habitat Derneği Girişimcilik Programı Direktörü Hilal Gerçek katıldı.

Türkiye Ekosistemindeki Başarılı Paydaşlık ve Ortaklıkların Önemi oturumunda özel sektör, uluslararası program bağlantıları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yürüttüğü program ve projelerin etkisinin çok daha fazla olduğuna değinildi. Ayrıca yereldeki potansiyelin ortaya çıkması ve ekonomiye katkı sağlayan girişimleri desteklemesi açısından yereldeki bilgi birikimi ve iletişim ağları ile uluslararası bilgi birikiminin ve bağlantıların girişimcilik ekosistemi açısından önemli olduğu vurgulandı.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar