Habitat Gönülleri Küresel Amaçlar için Bir Araya Geldi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Habitat Derneği’nin Amaçlar için Gençlik Koordinasyon Toplantısı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllülerin katılımı ile 25-28 Ekim 2019 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleşti. Habitat Derneği’nin yürüttüğü farklı projelerde gönüllülük yapan gençlerin bir araya geldiği toplantıda, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın odağında bilgilendirici sunumlar ve çeşitli atölye çalışmaları düzenledi.

Türkiye’nin 61 ilinden 140 gönüllünün katılımıyla gerçekleşen koordinasyon toplantısı, UNDP Türkiye Özel Sektör Program Yöneticisi Hansın Doğan, Visa Türkiye KSS İtibar Yöneticisi Didem Karabuda ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katıldığı “Paramı Yönetebiliyorum Ortaklar Paneli” ile başladı. Daha sonra MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut’un “21. Yüzyıl Yetkinlikleri ve Geleceğin Meslekleri” oturumu ile devam etti. Gençlerin bu konuda kaygılı olduğunu belirten Erkut, gençlerin iş hayatında farkındalık yaratmaları gerektiğini ve SDG’lerin odağında geleceğin mesleklerinin şekilleneceğini vurguladı.

Girişimcilikte İyi Uygulama Örnekleri oturumunda, Funika Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Civan Sözkesen ile Türkonfed Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Buğra İlter, gönüllülere girişimcilik konusundaki deneyimlerinden bahsettiler. Son oturumda ise Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Habitat Derneği’nin 25 yıllık sürecinde yürüttüğü çalışmaları anlattı ve bu çalışmaların bir parçası olan gönüllerin sahada göstermiş olduğu özverinin önemini vurguladı. İlk gün Ritim Perküsyon ve Oyunlaştırma atölyeleri ile sona erdi.

Koordinasyon toplantısının ikinci günü Habitat Gönüllülerinin ilham verici hikayelerini anlattıkları oturum ile başladı. TÜSİAD Girişimcilik Uzmanı Kadir Yusuf Öztürk, TİNK Okulları Teknoloji Eğitimleri Direktörü Tolga Karaman, Medya Okuryazarlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cansu Aydemir Coşan ve Flora Uzungöl Otel Müdürü Murat Başer; Habitat Derneği’nde ki gönüllülük süreçlerinde elde ettikleri kazanımları, iş hayatına nasıl entegre ettiklerini anlattılar. Sonrasında Habitat Derneği’nin Dijital Dönüşüm, Finansal Bilinç, Girişimcilik ve Sosyo-ekonomik Uyum Programı olarak 4 farklı alanda yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı sunumlar yapıldı.

Toplantı yerelde gönüllülerin örgütlenme yapısı ve Habitat’ın gelecek dönem vizyonunun anlatıldığı oturum ile devam etti. İkinci gün kültürel etkinlikler ve spor turnuvaları ile sona erdi. Amaçlar için Gençlik Koordinasyon Toplantısı’nın son gününde ise Habitat Derneği’nden Mustafa Özer “İklim Gerçekliği” sunumunda, 2030’da amaçlara ulaşmak için neler yapılması gerektiğini dünyadan örneklere yer vererek anlattı. Toplantı, Sezai Hazır’ın değerlendirme konuşması ile sona erdi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar