Kız Kardeşim Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen Kız Kardeşim Projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Sen de kadınların günümüz dünyasında gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarına katkıda bulunmak istiyorsan, 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’ne HEMEN BAŞVUR!

Kız Kardeşim Projesi Eğitmen Eğitimi;

• Bireyler için Finansal Bilinç
  • Dijital Dünyada Güvenlik
  • İnternet Reklamcılığı
  • Mobil Fotoğrafçılık konularında gerçekleştirilecektir.

Kimler Eğitmen Olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Temel teknoloji bilgisine sahip,
  • Sunum ve iletişim becerisi olan,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık,
  • İlgili bölümlerden mezun ve/veya eğitimine devam eden üniversite öğrencileri ile 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmalarını bekliyoruz.

81 ilden gelen başvuruların kabul edileceği eğitmen eğitimi genel değerlendirmelerinde cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılım gözetilecek ve başvuru durumuna göre kadın adaylara öncelik tanınacaktır. Başvuru inceleme sürecinde gönüllü eğitmen adayının eğitim içerikleriyle ilgisi ve bu alanda tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.

26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi için kontenjan 40 kişi ile sınırlıdır.

Önemli Not: Eğitimimiz yüz yüze ve pandemi kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşecektir.

Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?

• Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye ulaştırmak,
  • Yerel iş birliklerinin oluşturulmasına destek olmak (STK, öğrenci toplulukları, kooperatifler, yerel yönetimler vb.),
  • Bir yıllık dönemde en az 150 kadına ulaşmak,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Çevrim içi ve yüz yüze proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesine destek olmak ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?

26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak olan Eğitmen Eğitimi’nde katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır. Şehir, otel bilgisi ve eğitim programı seçilen katılımcılara e-posta yoluyla iletilecektir.

Diğer Bilgiler:

• Eğitimimiz Covid-19 salgını önlemleri gözetilerek organize edilecektir.
  • Konaklamalar çift kişilik odalarda iki kişi olarak gerçekleştirilecektir.
  • Program boyunca sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına dikkat edilecektir.
  • Alınacak yeni tedbirler ve kısıtlamalar çerçevesinde katılımcılardan bazı ek önlemler talep edilebilir ve/veya etkinliklerin yöntemi değiştirilebilir.

Başvuru İlleri: 81 İl

Son Başvuru Tarihi: 10 Mayıs 2022 Saat: 23:59

Proje hakkında detaylı bilgiye www.kizkardesim.net  adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabını almak için kizkardesim@habitatdernegi.org adresine e-posta atabilir ya da 0212 265 33 14/15 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.

Kendini geliştiren, içindeki potansiyeli ve enerjiyi açığa çıkaran kadınlar, öncelikle kendilerine, çocuklarına ve ailelerine, ardından da topluma daha faydalı olacaktır. Kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donanarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen Kız Kardeşim Projesi, bu eşitsizliği ortadan kaldırmakta önemli rol oynamış olup 2015-2021 yılları içerisinde 81 ilde yüz yüze ve online olarak gerçekleştirmiş olduğu Kız Kardeşim Projesi eğitimleriyle 70.000 kadına, Öğretmen Akademisi Vakfı iş birliği Yarınım Kız Kardeşim eğitimleriyle 3.590 öğretmen ve 359.000 öğrenciye ulaşmıştır. Ayrıca belirlenen proje illerinde gezici eğitim tırı ile 1.700 kadına ulaşmıştır.

2019 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı kapsamında üretici ve yeme & içme sektöründe faaliyet gösteren girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine destek olmak amacıyla, 41 kadına toplamda 1.040.000 TL’lik iş geliştirme hibe desteği sağlanmıştır.

2022 döneminde Kız Kardeşim Projesi, eğitim içerikleri ve gezici eğitim tırı ile 7.000 kadına ulaşmayı hedeflemektedir.

Benzer Yazılar