Habitat Derneği olarak online Girişimciler için Finansal Okuryazarlık Eğitimi düzenliyoruz.

Girişimcilerin temel finansal okuryazarlık prensiplerini anlama becerilerini artırarak işletmelerini bu ilkeyle yönetme konusunda onları desteklemeyi amaçlayan Paramı Yönetebiliyorum Projesi Girişimciler için Finansal Okuryazarlık Eğitimi 19 – 20 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sen de işletmeni finansal okuryazarlık ilkeleriyle etkili yönetmek istiyorsan HEMEN BAŞVUR!

Eğitim içeriği:

• Para kavramı ve tarihçesi,
  • Girişimcilik süreci,
  • Finansal okuryazarlık,
  • Bütçe,
  • Harcamalar,
  • Acil durum fonu,
  • Kredi kullanımı,
  • Yatırım ve birikimler,
  • SWOT analizi,
  • Fizibilite,
  • Gelir – gider tablosu,
  • Nakit akış tablosu,
  • Borçlar ve vergiler,
  • Girişimci hibe ve fon kaynakları.

Kimler başvuruda bulunabilir?

Eğitim her yaş aralığından, finansal okuryazarlık alanında bilgi sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyen girişimci ve girişimci adaylarına açıktır.

Eğitim detayları nelerdir?

Online gerçekleşecek olan eğitim ücretsizdir. Eğitimin linki katılımcıların başvurularını yapmış oldukları e-mail adreslerine ve numaranıza sms olarak gönderilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

Eğitim Tarihi ve Süresi: 19 – 20 Ekim 2021 saat 14:00 – 17:00

Son Başvuru Tarihi: 18 Ekim 2021 saat 23:59

Paramı Yönetebiliyorum Projesi, tüm Türkiye’de bireylere finansal kavramları anlama, kişisel mali kaynaklarını bütçeleme ve hayatları boyunca karşılarına çıkabilecek finansal ürün ve hizmetleri doğru kullanabilme konularında destek sunmayı amaçlayan bir finansal okuryazarlık eğitim programıdır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen proje, gençlerin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri için doğru ve kontrollü harcama, birikim ve yatırım, borç yönetimi, finansal hak ve yükümlülükler gibi konularda bilinçlenmeleri hedefiyle, 2009 yılında yola çıkmıştır. Üye bankaların katılımıyla geliştirilen proje ilerleyen yıllarda çiftçiler, mavi yaka çalışanları, kadın kooperatifleri ve emeklileri de hedef kitlesine dahil ederek finansal okuryazarlık segmentini genişletmiştir.