Sınırları Aşan KOBİ’ler Projesi Başlıyor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Facebook ortaklığında yürütülen Sınırları Aşan KOBİ’ler Projesi’nin açılış lansmanı 18 Kasım 2019 tarihinde Facebook İstasyon’da gerçekleşti. Proje ortakları ve gönüllülerin katıldığı lansmanda, dijital pazarlama ile KOBİ’lerin yakalayabileceği uluslararası fırsatlarla ilgili çeşitli paneller yapıldı ve KOBİ’lerin katıldığı projenin ilk eğitimine başlandı

Sınırları Aşan KOBİ’ler Projesi’nin açılış lansmanı Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu’nun moderatörlüğünde, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Başkanı Çağatay Pekyörür, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Civan Sözkesen ve Hackquarters Kurucusu Kaan Akın’ın katıldığı “Kobiler, Dijital Pazarlama ve Uluslararası Fırsatlar” paneli ile başladı. Panelde, Türkiye’deki KOBİ’lerin bu eğitimler sayesinde dijital dönüşüm süreçlerinde nasıl bir yol izleyebilecekleri ve farklı yetkinliklerini geliştirerek, ihracata katılımlarını nasıl artırabilecekleri konuşuldu.

Açılış lansmanı, Facebook Türkiye KOBİ Departman Müdürü Burak Tunçbilek, Habitat Derneği Girişimcilik Programı Direktörü Hilal Gerçek ve Armut.com Kurucusu Başak Taşpınar Değim’in katıldığı “ Facebook ile Sınırları Aşan Kobilerin Başarı Hikayeleri” paneli ile devam etti. Panelde, Sınırları Aşan KOBİ’ler Projesi’nin eğitim programının detayları konuşuldu ve panelistler KOBİ’lerin dijital medyayı etkin kullanmalarının işlerine ne gibi olumlu katkısı olacağı hakkında fikir alışverişinde bulundular. Daha sonra KOBİ’lerin katılımıyla 4 hafta sürecek projenin ilk eğitimine başlandı.

Türkiye’deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ve girişimcilerin, dijitalleşme yolunda kapasitelerini geliştirmelerini ve bu yolla sınırları aşmalarına katkı sağlamayı amaçlayan Sınırları Aşan KOBİ’ler Projesi ile bir yıllık süreç içerisinde, 8 farklı grupta ortalama 200’ün üzerinde işletmeye ulaşılması hedefleniyor. Katılımcıların Dijital Pazarlama, Facebook ve Facebook ürün ailesi başlıkları olmak üzere aldıkları eğitim programı ile online alanlar üzerinden ihracat stratejileri geliştirmeleri ve uygulamaları kullanmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]