Dijital Dönüşüm

Bilişim Mucitleri

Habitat Derneği ve Samsung ülkemizdeki mobil yazılımcı sayısını arttırmak ve mobil yazılım alanında girişimciliği desteklemek için bir araya gelerek Bilişim Mucitleri projesini hazırlamıştır.

Son zamanlarda hızla gelişen mobil dünyada akıllı cep telefonları için uygulama yazma konusunda teknik eleman ihtiyacının artması sektöre olan ilgiyi de artırmıştır. Proje kapsamında gençlerin bulut bağlantılı mobil uygulamaları yaratma becerisi kazanarak mobil uygulama geliştirmesinin altında yatan tüm prensipleri öğrenmesi hedeflenmektedir.

Sanal gerçeklikte günümüzün önemli teknolojileri arasında yer alıyor. Proje kapsamında gençlerin VR platformunda içerik geliştirmeleri teşvik edilmektedir.

Ayrıca proje kapsamında gençler mobil dünyada tüketici konumdan çıkarak üretici noktaya geleceklerdir.

Bu çerçevede proje kapsamında;

• Mobil uygulama geliştirme eğitimleri ile Java programla dili konusunda bilgi sahibi, İlişkisel (Relational) veritabanı yönetim sistemleri hakkında bilgi ve yetkinlik sahibi, mobil uygulama geliştirme konusunda meraklı ve hevesli gençlere eğitimler vererek aldıkları eğitimi kendi akranları arasında yaygınlaştırmak,
  • Gençlerin kendin yap kültürüne yakınlaşması ve maker alanında çalışmalar yaparak üretim kültürüne katkı koyucu makers day ve mobil hackathonların gerçekleştirilmesi,
  • Farklı illerdeki çocuk ve genç potansiyelinin teknoloji odaklı girişimcilik ekosistemi ile bir araya gelmesini hızlandırmayı hedefliyoruz.
  • Java programla dili konusunda bilgi sahibi,
  • İlişkisel (Relational) veritabanı yönetim sistemleri hakkında bilgi ve yetkinlik sahibi,
  • Mobil uygulama geliştirme konusunda meraklı ve hevesli,
  • Gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençler
  • Habitat Derneği
  • Samsung Türkiye

2015 – 2020

Mobil Uygulama Geliştirme Eğitimi

• 32 Saat Yüz Yüze Temel Eğitim
  • 24 Saat Online Eğitim
  • 8 Saat Online Mentorlük ve Vaka Analizi

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Bursa, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, İzmir, İstanbul, Trabzon, Malatya, Manisa, Rize, Samsun.