Dijital Dönüşüm

Yeni Nesil Gelecek

Proje Hakkında

Türk Telekom, Microsoft Türkiye ve Habitat Derneği Sanayi 4.0 sürecine Türkiye’nin adaptasyonunu hızlandırmak üzere Akıllı Nesneler eğitimlerine yönelik ile bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi; “Yeni Nesil Gelecek Projesi” Türkiye’de yazılım sektörünün büyümesine ve yenilik pazarının gelişmesine ederken aynı zamanda akıllı teknolojiler üretecek insan kaynağına yatırım yapmayı hedeflemektedir.

Nesnelerin interneti “benzersiz bir şekilde adreslenebilir nesnelerin kendi aralarında oluşturduğu, dünya çapında yaygın bir ağ ve bu ağdaki nesnelerin belirli bir protokol ile birbirleriyle iletişim içinde olmaları” olarak tanımlanmaktadır.

Proje; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde gerçekleşmektedir.

• Meslek Yüksekokulu Öğrencileri
  • Meslek Lisesi Öğrencileri
  • Habitat Derneği
  • Türk Telekom
  • Microsoft

2018 – 2019

-Eğitim kapsamı;
– Nesnelerin interneti nedir? Gerekli parçalar nedir ve bu parçalar nasıl bir araya getirilir?
– Raspberry Pi ve benzer modern donanımlar ile neler yapılabileceğinin anlatılması.
– Windows 10 IoT Core’un yeteneklerinin keşfedilmesi, donanımsal sınırların belirlenmesi.
– Visual Studio üzerinde UWP ve C# ile IoT uygulamaları geliştirmek. Donanıma uygulama göndermenin anlaşılması.
– Azure IoT Hub’ın keşfi. Bulut servislerine donanım bağlamak.
– Sensörlerin mantığı. Sensörlerden veri okunması, buluta veri göndermek.
– Buluttaki verinin işlenmesi ve görselleştirilmesi.
– Cihaz – bulut arasında çift taraflı iletişim sağlanması.
– Röle kontrolü. Lamba gibi donanımların cihaz üzerinden ve buluttan kontrolü.
– IoT konseptinin ölçeklendirilebilir olduğunun kavranması. Büyük resmin gösterilmesi.

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Düzce, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Konya, Tekirdağ, Trabzon, Uşak.