Dijital Dönüşüm

Suriyeli ve Türk, Kadın ve Kız Çocuklarının; Sosyal ve Ekonomik Dayanıklılığının Güçlendirilmesi Projesi

Proje Hakkında

Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Tarafından Habitat Derneği ortaklığında uygulanan “Suriyeli ve Türk, Kadın ve Kız Çocuklarının; Sosyal ve Ekonomik Dayanıklılığının Güçlendirilmesi” projesi iki ana program yoluyla ev sahibi toplum ile Suriyeli kadın ve kız çocuklarının; finansal bilinç, girişimcilik, kariyer planlama ve teknoloji alanlarında becerilerinin ve sosyal uyumlarının geliştirilmesini hedeflemektedir.

Proje illerinde (İstanbul ve İzmir); İnternet kullanımı, dijital okuryazarlık, çevrimiçi çalışma araçları, mobil çalışma araçları, iş hazırlığı, finansal okuryazarlık, sosyal medya okuryazarlığı, iş hukuku ve medeni hukuk eğitimleri gerçekleştirilecektir. Bu eğitimler ile katılımcıların finansal bilinç, girişimcilik ve kariyer planlama alanlarında becerilerini arttıracaktır.

Aynı zamanda Uluslararası Kız Çocukları Günü Çalıştayı, Diyalog Kurma Festiveli ve Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddete Karşı Aktivizm Atölyeleri düzenleyerek Suriyeli ve Türk kadın ve kız çocukları arasında sosyal uyumu arttırmayı hedeflemektedir.

Türk ve Suriyeli 18-40 yaş arası kadınlar.

• Habitat Derneği
  • Un Women, Japonya Hükümeti
  • Japonya Hükümeti

2020 – 2021

Eğitimlerimiz; İkinci Şans Eğitim Programı ve Barış ve Diyalog İnşa Programı olmak üzere 2 ana başlık altında toplanmaktadır.

İstanbul, İzmir