Neden kadınlar?
Güncel verilere baktığımızda, Türkiye’de 15 yaşından büyük işgücüne katılım oranı erkeklerde 75%’e dayanırken, kadınlarda 33%, yani her 3 kadından 2’si çalışmıyor ve aktif olarak iş bakmıyor. Girişimcilik aktivitesi açısından yoğun, iş fırsatı yaratma beklentilerinin de yüksek olduğu bir ülke olan Türkiye halen kadın girişimcilerin erkeklere oranı açısından geri kalan altı ülkeden biri olarak konumlanıyor. Nitekim, ülkemiz Yunanistan ve Slovenya ile birlikte girişimcilikte kadınların erkeklerin yarısından daha az bir oranda olduğu ülkelerin başında geliyor. Kadın girişimcilerin eşleri ve ailelerinden sonra en büyük destekçileri kendileri gibi iş kurmuş olan kadın girişimci arkadaşları. Ancak, daha fazla kurum ile iş birliği kurma ve iletişim ağlarından yararlanmaları gelecekteki ihtiyaçları açısından önem arz ediyor. Kadın girişimciler yurtdışına açılmak istiyor ve geleceğe yönelik değerlendirmeleri umut vaat ediyor.
She Means Business programının temel hedefleri: kadın girişimcileri kendileri gibi iş kurmuş olan diğer kadın girişimci arkadaşlarıyla buluşturarak, iş birliklerini ve deneyim aktarımını sağlamak ve dijital mecraları daha etkin bir şekilde kullanarak kadın girişimci adayları yurtdışına açılmaya teşvik etmek.
Yeni gönüllülerin de dahil edileceği She means Business Projesi Eğitmen Eğitimi, başvurularının kabul edileceği genel değerlendirmede cinsiyet dengesi, bölgesel dağılım gözetilecek ve başvuru durumuna göre kadın adaylara öncelik tanınacaktır. 5-8 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenecek eğitmen Eğitmen Eğitimi için 30 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Başvuru inceleme sürecinde gönüllü eğitmen adayının, eğitim içeriği ile ilgisi ve tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.
- SheMeansBusiness Projesinde, girişimci kadınlar bir araya gelerek yararlı bağlantılar kurabilecekleri, tavsiyelerini paylaşabilecekleri, hep birlikte işletmelerini büyütebilecekleri ve dijital pazarlama eğitimi alabilecekleri bir eğitim ve etkinlik serileri yapılması hedeflenmektedir.
Sen de kadınların ekonomik hayattaki güçlenmesi ve istihdamın desteklenmesine gönüllü olarak katkıda bulunmak istersen başvurunu yap!
Kimler başvuruda bulunabilir?
- Kadın çalışmaları alanında deneyime sahip / ilgisi olan,
- Sivil toplum alanında gönüllü olmak isteyen ve bu alanda çalışma motivasyonuna sahip olan,
- İngilizce konuşma ve yazma becerisine sahip,
- “Dijital Pazarlama” alanına ilgisi ve yeterliliği olan 18 yaş üstü kişiler başvuruda bulunabilir.
Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi durumda sorumluluklarınız nelerdir?
Başvurunuzun olumlu değerlendirilmesi, She Means Business Projesinde Gönüllü Eğitmeni olduğunuz anlamına gelmektedir. Bu kapsamda gönüllü eğitmenlerden, proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel ve online eğitimler vermeleri, bir yıllık dönemde en az 5 farklı online eğitim vermeleri ve eğitimleri raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.
Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?
- Eğitmen eğitimleri, 5-8 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
- Eğitim online olarak Zoom Platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.
- Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.
- Eğitmen eğitiminde proje içerikleri İngilizce olacaktır bu nedenle eğitmenin İngilizce bilmesi gerekmektedir.
- Alınan eğitim sonucunda hedef kitleye Türkçe dilinde eğitim verilmesi beklenmektedir.
Son Başvuru Tarihi: 30 Eylül 2020 18:00
Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için sinirlariasanturkiye@habitatdernegi.org adresine mail atabilir ya da (549) 825 7941 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.[/vc_column_text][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayın.” color=”orange” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F202472723915051|||”][/vc_column][/vc_row]