Dijital Dönüşüm

Türkiye’de Gençlik Ağlarının Güçlendirilmesi

Proje Hakkında

Teachers Without Borders, Cisco Systems, UNDP, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 2008-2010 yılları arasında uygulanan T-GAG projesi, gençlik alanında faaliyet gösteren kuruluşlar arasında iletişimin ve paylaşımın geliştirilmesini hedefler.

Proje kapsamında www.ulusalgenclikparlamentosu.net adlı web portalı oluşturularak, yerel gençlik meclislerini bilgi ve iletişim teknolojileri üzerine yetkinleştirmek ve onların liderlik kapasitelerini arttırmak, sanal platformla akran eğitimi modelini desteklemek, doğru uygulamaları ve aksaklıkları paylaşmak ve yeni projeler geliştirmek hedeflendi. Böylelikle; yerel gençlik meclislerinin ve gençlik STK’larının faaliyetleri hakkında bir veritabanı oluşturuldu ve gençlik meclislerinin verilerini, aktif olarak internet üzerinden güncellemesini sağlayan bu raporlama sistemiyle etkili araçların eksikliği yüzünden yaşanan bilgi ve veri kaybı sorunu ortadan kalkması sağlandı. Ayrıca proje, Türkiye’deki gençlik çalışmalarını ve gençlik ağlarını güçlendirmeyi hedefler.

Oluşturulmuş olan sanal platform ile Gençlik Meclisleri temsilcileri, Gençlik Meclisleri İletişim Ağı’nda liderlik, iletişim teknikleri, takım çalışması, proje yönetimi, Web 2.0 ve internet güvenliği gibi konularda sanal eğitimler alınabilmesi hedeflenir. Böylece eğitimler sayesinde Gençlik Meclislerinin temsilcilerinin kapasitelerini arttırarak, projelerde aktif görevler almalarını sağlayarak, gençlerin projenin sanal platformuna katılımının arttırılması öngörülür.

  • Habitat Derneği
  • Teachers Without Borders
  • Cisco Systems
  • Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)

2008 – 2010