AB Kod Haftası (EU Code Week)

AnasayfaAB Kod Haftası (EU Code Week)

Habitat Derneği

Habitat Derneği olarak 8-23 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “EU Code Week (AB Kod Haftası)” biz de varızHabitat Derneği olarak tüm toplum kesimlerinin bilgiye erişimini kolaylaştırmayı ve kodlama okuryazarlığını artırmayı amaçlıyoruz.

AB Kod Haftası, programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Buradaki amaç, programlamayı daha görünür kılmak, gençlere, yetişkinlere ve yaşlılara fikirleri kodlamayla nasıl hayata geçirdiğinizi göstermek, kodlama becerilerini ortaya çıkarmak ve motive olmuş kişileri öğrenme amacıyla bir araya getirmektir.

AB Kod Haftası kapsamında Habitat Derneği olarak tüm yaş gruplarına hitap eden çeşitli eğitimler gerçekleştiriyoruz. Katılımcılara kodlama becerilerini geliştirebilecekleri eğitimlerin yanı sıra dijital dünyayı daha yakından tanımaları ve daha bilinçli deneyimler yaşayabilmeleri için eğlenceli materyaller de sunuyoruz. Ekim ayı boyunca sizleri de bu deneyimin bir parçası olmaya davet ediyoruz.

Katılanların sosyal medyada da mutlaka @habitatdernegi hesabını etiketleyip #CodeWeek ve #HabitatKodluyor etiketleriyle paylaşmasını rica ediyoruz. Böylece sizlerin yaptığı etkinlikleri bizler de daha fazla kişiye duyurma imkanı bulacağız.

Bu etkinlikler çerçevesinde sizlere etkinlik yaptığınız çocuklara verilmek üzere online katılım belgesi göndereceğiz. Belge gönderebilmemiz için eğitim verdiğiniz çocukların aşağıdaki linki doldurması gerekmektedir.

AB Kod Haftası Hakkında

Günümüzde “kod okuryazarlığı” önemli bir kavram olarak öne çıkıyor. Kod yazmanın inovatif düşünmeyi ve girişimciliği teşvik ettiğine inanan global code.org girişimi tüm dünyada herkesi kod yazmaya davet eden ve cesaretlendiren çeşitli etkinlikler düzenlenmesine öncülük ediyor.

AB Kod Haftası kampanyası her sene olduğu gibi bu sene de 8-23 Ekim2022 tarihleri arasında ve tüm Ekim ayı boyunca dünyanın tüm ülkeleriyle eş zamanlı olarak uygulanacaktır. Biz de Habitat Derneği olarak küresel çaptaki bu kampanyayı çeşitli etkinliklerle desteklemek istiyoruz.

AB Kod Haftası (EU Code Week) kapsamında Habitat Derneği olarak tüm yaş gruplarına hitap eden eğitimler gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla etkinlik kodlama öğrenmek isteyen ve/ veya kodlamayla fikirlerini kodlamayla hayata geçirme motivasyonu olan herkes içindir.

AB Kod Haftası (EU Code Week) kampanyası kapsamında hem eğitim düzenleyerek dolayısıyla mevcut eğitimlerimizi yaygınlaştırarak destek olabilirsiniz. Hem de eğitimlere katılarak dahil olabilir ve sosyal medyada hafta boyunca yapacağınız paylaşımlarda @habitatdernegi hesabını etiketleyip #CodeWeek ve #HabitatKodluyor etiketlerini kullanarak farkındalığın yayılmasına destek olabilirsiniz. Böylece sizlerin yaptığı etkinlikleri bizler de daha fazla kişiye duyurma imkanı bulmuş oluruz.

AB Kod Haftası kapsamında Habitat Derneği olarak dijital ortamda sağlayabileceğimiz Scratch, Tinkercad, Yapay Zeka ve Dijital Hayatta Güvende Kalma eğitimlerine başvuru formumuzu doldurarak erişebilirsiniz. Ayrıca aynı form üzerinden Dijital Macera ve Coby Roby kutu oyunlarımızı talep edebilir, farklı çevrelerde bu içeriklerimizi de yaygınlaştırabilirsiniz. Son olarak yine başvuru formu üzerinden gerekli kısımları doldurarak bizden eğitim talebinde bulunabilirsiniz.

Birlikte Neler Yapabiliriz?

Ben nasıl katkı sunabilirim diyorsan okumaya devam edebilir, aklına takılan soruları ise dijitaldonusum@habitatdernegi.org mailine sorabilirsin.

• Başvuru sonrasında sizlerle paylaşacağımız bilgilendirici sunum yardımıyla kurumlarında çalışan kişilerin çocuklarına bu eğitimin duyurulmasına katkı sağlayabilir,
  • Etrafınızda olan çocuklarla kodlama etkinliklerini birlikte yapıp bize raporlayabilirsiniz.
  • Kodlama haftasında düzenlediğiniz eğitimleri #habitatheryerde, #habitatkodluyor ve #CodeWeek etiketleri ile sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Ayrıca @habitatdernegi hesabını etiketleyebilirsiniz.
  • Düzenlenen her bir eğitim sonrasında başvuru formunda sizlerle paylaştığımız Raporlama Formu üzerinden bizlere gerçekleştirdiğiniz eğitimi raporlayabilir ve çocuklarımızın dolduracağı Katılımcı Formu’nu çocuklarla paylaşabilir ve çocukların online katılım sertifikası almasını sağlayabilirsiniz.
  • Çocuklar için bilgisayarsız kodlama materyalleri göndermemizi isterseniz formda belirtebilirsiniz.

*Gerçekleştirilen eğitimin düzenli bir şekilde raporlanması önemlidir.

• Okullarda EU Code Week hakkında başvurunuzu yaptıktan sonra sizlerle paylaşacağımız bilgilendirici sunumu yapabilirsiniz.
  • Code.org çevrim içi eğitimleri, Code.org Bilgisayarsız Kodlama (Unplugged) eğitimleri, Code Club Bilgisayarsız Kodlama eğitimleri ve Scratch programlama dili eğitimlerini çalıştıkları kurum veya okuldaki sınıf öğrencilerine çevrim içi olarak uygulayabilir.
  • Düzenlenen her bir eğitim sonrasında başvuru formunda sizlerle paylaştığımız Raporlama Formu üzerinden bizlere gerçekleştirdiğiniz eğitimi raporlayabilir ve çocuklarımızın dolduracağı Katılımcı Formu’nu çocuklarla paylaşabilir ve çocukların online katılım sertifikası almasını sağlayabilir.

*Gerçekleştirilen eğitimin düzenli bir şekilde raporlanması önemlidir.

• Code.org çevrim içi eğitimleri, Code.org Bilgisayarsız Kodlama (Unplugged) eğitimleri, Code Club Bilgisayarsız Kodlama eğitimleri ve Scratch programlama dili eğitimlerini paylaşılan içerikleri yoluyla kendi çocuklarına ya da kurum bünyesinde çalışan kişilerin çocuklarına çevrim içi olarak aktarabilir,

*Gerçekleştirilen eğitimin düzenli bir şekilde raporlanması önemlidir.

Eğitim öncesi veya eğitim sonrasında gerekli formları aşağıda bulabilirsiniz.

Öğretici Web Sitelerimiz

Habitat Derneği

Dijitali güvenli kullanmayı öğrenmek için;
dijitalmacera.org

Habitat Derneği

Sanat ile kodlamayı öğrenmek için;
minikellerkodyaziyor.com

Dijital becerilerini geliştirmek için;