AB Kod Haftası (EU Code Week) Başlıyor!

Habitat Derneği olarak 7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “EU Code Week (AB Kod Haftası)” biz de varızHabitat Derneği olarak tüm toplum kesimlerinin bilgiye erişimini kolaylaştırmayı ve kodlama okuryazarlığını artırmayı amaçlıyoruz. 

AB Kod Haftası, programlama ve diğer teknolojik aktiviteler yoluyla yaratıcılığı, problem çözmeyi ve iş birliğini teşvik eden bir taban hareketidir. Buradaki amaç, programlamayı daha görünür kılmak, gençlere, yetişkinlere ve yaşlılara fikirleri kodlamayla nasıl hayata geçirdiğinizi göstermek, kodlama becerilerini ortaya çıkarmak ve motive olmuş kişileri öğrenme amacıyla bir araya getirmektir. 

AB Kod Haftası kapsamında Habitat Derneği olarak tüm yaş gruplarına hitap eden çeşitli eğitimler gerçekleştiriyoruz. Katılımcılara kodlama becerilerini geliştirebilecekleri eğitimlerin yanı sıra dijital dünyayı daha yakından tanımaları ve daha bilinçli deneyimler yaşayabilmeleri için eğlenceli materyaller de sunuyoruz. Ekim ayı boyunca sizleri de bu deneyimin bir parçası olmaya davet ediyoruz. 

Katılanların sosyal medyada da mutlaka @habitatdernegi hesabını etiketleyip #CodeWeek ve #HabitatKodluyor etiketleriyle paylaşmasını rica ediyoruz. Böylece sizlerin yaptığı etkinlikleri bizler de daha fazla kişiye duyurma imkanı bulacağız. 

Bu etkinlikler çerçevesinde sizlere etkinlik yaptığınız çocuklara verilmek üzere online katılım belgesi göndereceğiz. Belge gönderebilmemiz için eğitim verdiğiniz çocukların aşağıdaki linki doldurması gerekmektedir. 

AB Kod Haftası Hakkında

Birlikte Neler Yapabiliriz?

Eğitim öncesi veya eğitim sonrasında gerekli formları aşağıda bulabilirsiniz.

Öğretici Web Sitelerimiz

Dijitali güvenli kullanmayı öğrenmek için;
dijitalmacera.org
Sanat ile kodlamayı öğrenmek için;
minikellerkodyaziyor.com
Dijital becerilerini geliştirmek için;
yarinikodlayanlar.com

Kaynaklar

Eğitimler

Tanıtım ve Etkinlik Videoları

Benzer Yazılar