Avrupa Ekosistem Liderleri GEW 2020 Faaliyetleri

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Küresel Girişimcilik Haftası (GEW), her yıl Kasım ayında 170’ten fazla ülkede gerçekleşen ve bu ülkelerdeki girişimlerin kendilerini büyütmesini amaçlayan on binlerce etkinlik, yarışma ve aktiviteden oluşan bir organizasyondur. 

2008 yılında kurulan GEW, her yıl milyonlara potansiyellerini keşfetmeleri için ilham verirken girişimcileri güçlendirmek için ekosistemleri içinde bağlantıları ve iş birliklerini arttırmalarını sağlıyor. 

GEW 2020 için dört tema bulunuyor: Ekosistemler, Eğitim, Dahiliyet ve Politika. 

Global Entrepreneurship Network (GEN), GEW 2019’a katılan Almanya, Rusya ve Türkiye’den Avrupalı liderlerle ülkelerindeki girişimcilik ekosistemi, GEW 2020 çerçevesinde düzenlemeyi planladıkları etkinlikler ve COVID-19’un getirdiği iklime uyum sağlamak için dijital dönüşümlerini nasıl gerçekleştirebilecekleri hakkında konuştu. 

Almanya: 

Gruenderwoche, Almanya’daki cesur girişimleri desteklemek adına 16-22 Kasım tarihleri arasında GEW için 80’den fazla etkinlik planlamış bulunuyor. Bu yılki etkinliklerin çoğu, web seminerleri, video gösterimleri veya online danışmanlık oturumları gibi sanal bir formata sahip olacak. Katılımcılar, GEW ortaklarının dijital araçlarını kullanarak evlerinden güvenli ve etkili bir şekilde etkinliklere dahil olabilecekler.  

Gruenderwoche’nin bu yılki sloganı: “Kuruluş, çeşitlilik demektir” olarak belirlendi. Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile RKW Grup ev sahipliğinde yapılacak olan 2020 programı, işletmelerin toplumu şekillendirme ve ekonomiyi güçlendirmedeki rolünü vurgularken organizatörler, “Vatandaşların bu zorlu zamanlarda bağımsız olmasının çok önemliBilgi birikimine ve çeşitli ağlara erişim hayati önem taşıyor. notunu düştü. 

Rusya  

GEW Rusya, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleşecek. Resmi GEW ev sahibi kuruluş olan Center for Entrepreneurship, faaliyetler düzenlemek için Rusya’daki bölge valileriyle birlikte çalışıyor. 

GEW 2019, 85 bölgeden 62’sinin katılımıyla, katılım açısından rekor bir yıl oldu. Bu yıl ise GEW Rusya, bölge yöneticilerinin desteğiyle erişim alanını daha da genişletmek istiyor. Buna ek olarak, GEW Rusya artık ülke çapında bir dizi yüksek etkili girişimcilik etkinliğine sahip olacak. 

Türkiye 

GEW Türkiye’nin ev sahibi kuruluşu Habitat Derneği, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminde iki maddeye odaklanıyor: COVID-19’un girişimcilik ekosistemi üzerindeki etkileri ve COVID-19 sonrası eylem planı oluşturmak. 

GEW Türkiye, kuruluşundan bu yana STK’lar, üniversiteler, girişimciler, yatırımcılar, özel sektör, medya ve devlet kurumları dahil olmak üzere 300’den fazla paydaş kurumu destekleyen bir platform oluşturdu. 

GEW Türkiye Danışma Kurulu üyesi Endeavor Türkiye tarafından kısa süre önce yayınlanan bir ankete göre, girişimlerin en önemli endişeleri: Mevcut müşterilerin kaybı, yeni müşteri bulamama ve geciken ödemeler. 

Ankete katılan 250 startup’ın yaklaşık %90’ı evden çalışma sistemine geçtiğini belirtiyor. Katılımcıların neredeyse %65’i operasyonlar, pazarlama ve iş geliştirme giderlerini azaltmak için önlemler almış durumda. Ankete katılanların %75’i ise 2020 karında bir düşüş öngörüyor. Şirketlerin %76’sı çalışan sayısının değişmediğini ifade ederken istihdamda düşüş gösterenlerin büyük kısmının da küçük işletmeler olduğu anlaşılıyor. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar