Bir Hikayen Olsun İstiyorsan; “Pes Etme”

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Pes etmeye yatkın olduğumuz bu günlerde vazgeçmemek için her zaman bir neden ararız. Bazen yolda gördüğümüz karıncanın yemek taşımasından, bazen gökyüzüne baktığımızda üzerimizden geçen kuşların uçuşlarından, kendimizi hayata bağlarız. Kimi zaman toplumda bizlere rol model olan kişilerin hayat hikayelerini defalarca dinleriz. Bak bu abi, bu abla pes etmemiş ne zorlukların üstesinden gelmiş, neler yaşamış ama hiç vazgeçmemişler ve şu an çok mutlular deriz belki içimizden…

Habitat Derneği olarak pandemi nedeniyle değişen çalışma ve yaşam şartlarından dolayı düzenlediğimiz Dijital Şenlik etkinliğimizin üçüncüsünü “Pes Etme” temasıyla gerçekleştirdik. Yaşamı boyunca çeşitli zorlukların üstesinden gelen kişileri sizlerle buluşturduk.

“Habitat olarak biz hiç pes etmedik. Pes etmek demek vazgeçmektir. Vazgeçmek ise gelecekte olan hayallerinden ve iyi bir dünya kurma girişimlerinden uzaklaşmaktır.” diyerek Dijital Şenlik 3 etkinliğimizin açılışını Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır yaptı.

Çalışmalarıyla dünyaya ölümsüz dijital formatta eserler bırakan Medya Sanatçısı ve Yönetmen Refik Anadol; hikayesini yaşarken çevresinde bulunan insanların “sen kimsin ki yapacaksın?” demesine rağmen motivasyonunu düşürmeden, pes etmeden yoluna devam etmiş ve bugün başarısını ve çalışmalarını dünyaya duyurduğunu gördük.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Eş Başkanı Didem Duru, Yenibirlider Derneği Genel Müdürü Jülide Erdoğan, Tema Vakfı Genel Müdürü Başak Yalvaç Özçağdaş ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Sait Tosyalı’nın katılımıyla düzenlediğimiz “Sivil Toplumda Pes Etmeyenler” oturumunda, daha iyi bir dünya daha güzel bir gelecek hayalinin onları pes etmekten alıkoyduğu çıktısıyla karşılaştık.

“Spor Dünyasında Pes Etmeyenler” oturumunda konuklarımız Basketbol Antrenörü Mehmet Özkan. Ve Ankara Büyükşehir Belediyesi E-spor Kadın Zula Takımı Kaptanı Zeycan Kedici oldu. İki konuğumuzda ailelerinin düzgün bir meslek seç demelerine rağmen hayallerinin peşinden gittiğini, kalıplarına sığmadıklarını ve taştıklarını belirterek bugün başarılarını pes etmemeleriyle doğru orantılı olduğunu söyledi.

Farplas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter ve Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru “İş Dünyasında Pes Etmeyenler” oturumunda bir araya geldi.  Ahu Hanım yaşamı boyunca birçok zorlukla karşılaşmış ve geliştirdiği “Hacıyatmaz Teorisi” ile her zaman ayağa kalkmayı başardığını söyledi.  Didem Hanım bugüne kadar yaşadığı zorlukların bugün ki konumunda payı olduğunu ve tüm yaşadıklarının çok kıymetli bulduğunu bizlere belirtti.

Habitat Youtube kanalında yayınımız halen duruyor. Pes etmeyenlerin birbirinden değerli hikayelerini dinlemek istersen bizi ziyaret etmeyi unutma!

Biz kendimize birçok ders çıkardık ve artık hayatımızda pes etme düşüncesi yok; Sonuna kadar çalışmak ve başarmak var!

“Her şeyin bir zamanı var ve her şeyin bir nedeni…Hayatı kabullen. Her şey olması gerektiği gibi, korkma.Sen de tam olman gereken yerdesin. Kalpten istediğin şeye ulaşmak için, zihninden geçenleri değil, tam da ihtiyacın olan deneyimleri yaşayacaksın. Sakin ol. Geç kalmadın. Erken de değil. Kaç yaşında olduğunun bir önemi yok, kimlerden ileri ya da geri olduğunun da… Kaç yaşında hissettiğinin, kendini nerede görmek istediğinin ve şu an nerede olduğunun farkında olman mühim…Yaşaman gerekeni yaşıyorsun sadece. Ne bir eksik ne bir fazla.” (Alıntı)

Bu süreçte bizler için çok değerli olan bir sözü, hayatlarımızda slogan edinerek ilerliyoruz;

Unutmayın ki başarılı olanlar hata yapmayanlar değil asla “Pes Etme”yenlerdir.

Sevgiler ve Saygılarımızla…

Habitat Derneği – Dijital Dönüşüm Programı[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar