Çatışma Çözümü ve Arabuluculuk Atölyesi-ورشة عمل حل النزاعات والوساطة

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Türkçe” tab_id=”1574321024188-47af5710-3713″][vc_column_text animation_delay=”0″]Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından Habitat Derneği ortaklığında uygulanan “Suriyeli ve Türk, Kadın ve Kız Çocuklarının; Sosyal ve Ekonomik Dayanıklılığının Güçlendirilmesi” projesi iki ana program yoluyla ev sahibi toplum ile Suriyeli kadın ve kız çocuklarının; finansal bilinç, girişimcilik, kariyer planlama ve teknoloji alanlarında becerilerinin ve sosyal uyumlarının geliştirilmesini hedeflemektedir.

Belirtilen tarihler arasında gerçekleşecek atölye kapsamında, Suriyeli ve Türk kadınlara uyuşmazlık çözümü perspektifinden arabuluculuk ve çatışma çözümü eğitimleri verilecektir.

Bu doğrultuda öncelikle programa katılan Suriyeli ve Türk kadınların kendi aralarındaki sosyal uyumlarının güçlendirilmesine destek olunması, sonrasında ise atölye deneyimlerinden faydalanarak bulundukları kurumlarda/topluluklarda toplumsal uyuşmazlıkların barışçıl çözümünü desteklemeleri ve sosyal entegrasyonun arttırılması amaçlanmaktadır.

  • Eğitimin interaktif bir şekilde ilerleyebilmesi için katılımcıların eğitime kameraları açık bir şekilde katılması gerekmektedir.
  • Eğitim dili Türkçe olacaktır. Arapça simultane çeviri desteği sağlanacaktır.
  • Eğitim tamamen ücretsizdir.
  • Eğitimin tamamına katılım sağlayan kişilere katılım belgesi verilecektir.
  • Eğitim Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.
  • Başvurular her şehre açıktır.

*Bu etkinlikte İzmir ve İstanbul şehirlerinde yaşayan kadınların başvurularına öncelik verilecektir.

Etkinlik Tarihi: 11.01 2021

Etkinlik Saatleri: 9:30-15:30[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”العربية” tab_id=”1574321024204-ff96049f-be3d”][vc_column_text animation_delay=”0″]

يهدف مشروعتعزيز الاستقرار الاجتماعي والاقتصادي للنساء والفتيات من اللاجئات والمجتمع المضيف في تركياالممول من الحكومة اليابانية، والذي تنفذه وحدة الأمم المتحدة للمرأة بالشراكة مع جمعية هابيتات الى تعزيز التماسك الاجتماعي بين المجتمع المضيف والنساء والفتيات السوريات وتطوير مهاراتهم من خلال برنامجين رئيسيين في مجالات الوعي المالي وريادة الأعمال والتخطيط الوظيفي والتكنولوجيا.

ضمن نطاق المشروع ستعقد ورشة عمل لتدريب النساء السوريات والتركيات على كيفية فك النزاعات بشكل سلمي والوساطة. 

من خلال المشاركة في ورشة العمل سيتم تعزيز التماسك و الاندماج الاجتماعي للنساء السوريات والتركيات وسيساعد التدريب في دعم الحل السلمي للنزاعات الاجتماعية الموجودة. 

لكي يستمر التدريب بطريقة تفاعلية ، يجب على المشاركين حضور التدريب وكاميراتهم مفتوحة-.

التدريب باللغة التركية، وستتوفر الترجمة العربية.

التدريب مجاني.

تُمنح شهادة مشاركة للمشاركين بشكل كامل في التدريب.

سيقام التدريب عبر الإنترنت.

التقديم للتدريب مفتوح لجميع المدن.(ستعطى الأولوية لطلبات النساء المقيمات في محافظتي إزمير واسطنبول)

تاريخ التدريب:  ١١ كانون الثاني ٢٠٢١

    وقت الحدث: 09:30-15:30

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][vc_btn title=”اضغط هنا لتعبئة طلب التسجيل” style=”outline” color=”warning” size=”xs” align=”center” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F203233228929961|||”][vc_btn title=”Kayıt olmak için tıklayın.” style=”outline” color=”mulled-wine” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F203241527877964|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar