Çatışma Yönetimi ve Arabuluculuk Eğitmen Eğitimi

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Türkçe” tab_id=”1573454540112-e3bd0c1a-4e48″][vc_column_text]Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Habitat Derneği ve BM Kadın Birimi Kendi Kendine Yeterliliğinin Güçlendirilmesi” Projesi, Suriyeli ve ev sahibi kadınların ve kız çocuklarının sosyal uyumunu ve yaşam becerilerini, iki ana program uygulayarak artırmayı hedefliyor: Sosyal Uyum Programı ve Beceri Geliştirme Programı.

Beceri Geliştirme Programı kapsamında, Çatışma Çözümü ve Arabuluculuk konusunda 12-15 Aralık  2019 tarihleri arasında düzenlenecek gönüllü eğitmen eğitimi kapsamında 30 kişilik kontenjan bulunmaktadır.

Belirtilen tarihler arasında gerçekleşecek eğitim programı kapsamında, Suriyeli mülteci kadınların ve Türkiyeli kadınlarına uyuşmazlık çözümü perspektifinden arabuluculuk ve çatışma çözümü eğitimleri verilecektir. 3 gün sürecek bu eğitim programının ardından eğitim alan gençlerin bu eğitimi yaygınlaştırması beklenmektedir. Bu doğrultuda öncelikle programa katılan  Suriyeli mülteci kadınların ve Türkiyeli kadınların kendi aralarındaki sosyal uyumlarının güçlendirilmesi, sonrasında ise aldıkları arabuluculuk becerilerini bulundukları kurumlarda/topluluklarda kullanarak toplumsal uyuşmazlıkların barışçıl çözümünün desteklenmesi ve sosyal entegrasyonun arttırılması amaçlanmaktadır.

Eğitim konu başlıkları:

• Çatışma Çözümleme
  • Çatışma Dönüştürme
  • Müzakere
  • Çatışma Davranış Modları
  • İletişim & Problem Çözme
  • Deneyimsel Öğrenme Döngüsü
  • Oyun Metodolojisi
  • Deneyimsel Tasarım
  • Moderasyon ve Çözümleme Teknikleri

*** Eğitim için Gaziantep, İstanbul, Kilis, ve Şanlıurfa illerinden gelecek başvurulara açıktır. ***

Değerlendirmelerde;

Habitat Derneği’nin daha önceden düzenlediği etkinliklerine katılımı, dil bilgisi düzeyi, (Katılımcıların Arapça ve/veya Türkçe bilmesi gerekmektedir.) proje hedef kitlesi göz önünde bulundurulacaktır. Eğitimin dili Türkçe olup Arapça çeviri desteği sağlanacaktır.

Son başvuru tarihi: 5 Aralık 2019

*** Proje etkinlikleri sadece kadınların başvurularına açıktır.

Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?

• Katılımcıların yol , konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği lokasyon bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ile paylaşılacaktır.
  • Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 5 Aralık  2019[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”العربية” tab_id=”1573454540126-a70eaf8d-65f0″][vc_column_text]

هدف مشروع (التماسك الاجتماعي والمرونة للنساء والفتيات من السوريين والمجتمع المضيف)

بتمويل من الاتحاد الأوروبي وتنفذه جمعية هابيتات ووكالة المرأة بالأمم المتحدة، إلى تحسين التماسك الاجتماعي والمهارات الحياتية للنساء والفتيات السوريات والمجتمع المضيف. يوجد في المشروع برنامجين: برنامج التكيف الاجتماعي وبرنامج تنمية المهارات

في أطار البرنامج التدريبي الذي سوف يتم ضمن التواريخ المحددة 12-15 كانون الاول 2019 سوف تجتمع النسوة من المجتمع السوري والتركي في تدريب إعداد المدربين في إدارة الصراعات والوساطة .

بعد هذا البرنامج التدريبي الذي سيستمر لمدة 3 ايام ننتظر من النساء اللواتي تلقين هذا التدريب نشره على اوسع نطاق.

وفي سياق ذلك نهدف اولا لتعزيز التماسك الاجتماعي بين النساء السوريات والاتراك المشاركات في البرنامج، بعد ذلك وباستخدام مهارات الوساطة التي اكتسبوها يهدف البرنامج الى دعم التسوية السلمية للنزاعات الاجتماعية وزيادة الاندماج الاجتماعي في المؤسسات/المجتمعات المتواجدين فيها

موضوعات التدريب:

حل النزاع

تحويل الصراع

تفاوض

أوضاع سلوك الصراع

التواصل وحل المشكلات

دورة التعلم التجريبية

منهجية اللعبة

التصميم التجريبي

أساليب الاعتدال والتحليل

*** طلبات التسجيل ستكون متاحة للمتقدمين من غازي عنتاب وإسطنبول وكليس وشانلي أورفا ***

خلال عملية اختيار المتقدمين ستتم الأخذ بالاعتبار المشاركة في الأنشطة السابقة لجمعية هابيتات، المهارات اللغوية (على المتقدمين معرفة اللغة العربية و/ أو التركية)، وأن يكون لديهم اهتمام في الوعي المالي ستكون نقاط فارقة.

آخر موعد للتسجيل: 05 كانون الاول 2019

*** أنشطة المشروع متاحة للنساء فقط

ما هي تفاصيل تدريب إعداد المدربين؟

سيتم تغطية السفر والإقامة و3 وجبات من قبل المشروع

سيتم مشاركة معلومات المدينة حيث سيتم التدريب فقط مع الأشخاص الذين يكون تقييم طلبهم إيجابيًا

يتعين على المشاركين حضور التدريب بأكمله

التدريب سيكون باللغة التركية وسيتم توفير الترجمة للغة العربية.

آخر موعد للتقديم: 05 كانون الاول 2019

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayın. | اضغط هنا لتعبئة طلب التسجيل” style=”outline” color=”primary” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-mouse-pointer” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.jotform.com%2Fform%2F93234067873968||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]