Dijital Kimliğinizi Oluşturmaya Hazır mısınız?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Son yıllarda dijital dönüşümün büyüklüğü ve hızı artmaya devam ederken, yaşamımızın her alanında dijitalleşmenin güçlü etkileri hissedilmektedir. Bu süreçte başta özel sektör olmak üzere, kamu ve sivil toplum alanında yer alan tüm kuruluşlar dijitalleşmenin faydalarından yararlanmaya başlamıştır. Dijital teknolojilerin bir yandan bazı iş kollarını tehdit ettiği düşünülürken, diğer yandan da üretim ve istihdam artışı sağlamaktadırlar. Bu nedenle küçük işletmeler ile girişimcilerin dijital araçları daha etkin kullanmaları konusunda kapasitelerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

Türkiye’deki dijital dönüşüm çalışmalarına ve ekonomik büyümeye katkı sağlamak amacıyla Habitat Derneği ve GoDaddy iş birliğinde hayata geçirilen Dijital Ben Projesi‘yle; dijitalleşme sürecindeki KOBİ, girişimci, girişimci adayları, kooperatifler vb. işletmelere ulaşarak, onların dijital varlıklarının oluşturulması ve oluşturdukları bu dijital kimlik ile dijital ekonomiye entegre olmalarını hedefliyoruz. Proje kapsamında düzenlediğimiz ve GoDaddy’den Türkiye ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Selina Bieber tarafından verilen ilk Eğitmen Eğitimi’ni, 29 Nisan – 2 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirdik. Online varlığın ne olduğunun anlatımıyla başlayan eğitimimizde alan adı, e-posta adresi ve web sitesi olmak üzere online varlığı oluşturan temel unsurların ayrıntıları incelendi. 4 gün süren eğitime, 10 proje ilinden 25 gönüllü eğitmen adayı katılım gösterdi.

Türkiye’nin e-dönüşüm sürecine katkı sağlamak amacıyla Habitat Derneği olarak 2005 yılında başladığımız bilgi ve iletişim teknolojileri çalışmalarıyla, Türkiye’deki gençlerin ekonomik ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi için çok paydaşlı ortaklıklar kurarak, birçok proje ve program geliştirdik. Sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, KOBİ’lerin dijital dönüşümlerine kapı açacak çalışmalara ve eğitimlere devam ediyoruz.

Türkiye’deki küçük işletme ve girişimcilere dijital dönüşüm süreçlerinde destek olmak ve mevcut teknolojileri fırsata çevirmelerini sağlamak amacıyla GoDaddy iş birliğinde 2020 yılına kadar devam ettireceğimiz Dijital Ben Projemizle, mikro ve küçük işletmeler, girişimci adayları, girişimciler, kadınlar, dezavantajlı gençler ve kooperatifler odağında 2 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında dijital dönüşüm için önemli bir adım olan online varlık oluşturulmalarını destekleyen eğitimler Antalya, Denizli, Eskişehir, Manisa, Malatya, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli ve Trabzon olmak üzere toplamda 10 proje ilinde, gönüllü eğitmenlerimizin katkıları ile yaygınlaştırılacaktır.[/vc_column_text][vc_btn title=”Proje Sayfasına Gitmek için Tıklayın!” color=”primary” link=”url:https%3A%2F%2Fhabitatdernegi.org%2Fprojelerimiz%2Fdijital-ben%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar