Dijitalde Hayat Kolay Projesi Mentorluk ve Hibe Destek Programı Başvuruları Devam Ediyor!

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında yürütülen “Dijitalde Hayat Kolay” projesi, kadınların bilgi ve iletişim teknolojileri, e-hizmetler ve e-ticaret gibi konularda bilgilerini artırmayı ve üretim ekonomisine aktif katılımlarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Projenin 2022 yılı sonu itibariyle 81 ilde 10.000 kadına ulaşması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında gerçekleştirilen Dijital Pazarlama Eğitimi ve Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne katılan kadınlar, mentorluk ve hibe desteğine başvuru yapabilecektir. Başvuru sonrası teknik elemeden geçen 20 başvurunun sahibi girişimci kadın, yaklaşık 2 hafta sürmesi planlanan mentorluk programına dahil edilecektir. Mentorluk desteği alan kadınlardan final değerlendirmesini başarıyla tamamlayan 10 kadına işlerini geliştirebilmeleri için hibe desteği sunulacaktır.

Amaç

“Dijitalde Hayat Kolay” projesi kapsamında, dijital kanallardan satış yapan 10 girişimci kadının işletme ve markalarının desteklenmesi ve kadınların ekonomik hayata daha aktif katılmaları ve kadının toplumsal rolünün güçlenmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Girişimci kadınların işlerini geliştirmesine katkı sunmak için her bir kadına 25.000 TL olacak şekilde, program kapsamında 10 kadına toplamda 250.000 TL hibe desteği sağlanacaktır.

Program Aşamaları

1. Aşama: Mentorluk

Girişimci kadınlar, “Dijitalde Hayat Kolay” projesi mentorluk ve hibe destek programına online olarak başvurusunu tamamladıktan sonra teknik elemeyi geçen 20 kadın mentorluk programına dahil edilecek ve yaklaşık 2 hafta sürmesi planlanan programda işletme ve markasını geliştirmesine katkı sunacak eğitimler alacaktır.

1. Aşama: Final Değerlendirmeleri

Mentorluk programının ardından final mülakatı gerçekleştirilecektir. Finalde, jüri değerlendirmesinde, hibe alma kriterlerine göre en yüksek puanı alan 10 kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacaktır. Hibe desteği almaya hak kazanan girişimler düzenlenecek ödül töreni ile duyurulacaktır.

Kimler Başvurabilir?

• Proje kapsamında gerçekleştirilen Dijital Pazarlama Eğitimi ve Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi’ne katılan,
  • Esnaf veya esnaf muafiyeti olan,
  • İşini büyütmek isteyen, bu motivasyona sahip ve öğrenmeye açık olan
  • 18 yaş üstü girişimci kadınlar.

**Katılımın ön şartı, işletmenin girişimci kadına ait olması ya da imza yetkisinin bir kadına ait olmasıdır.

Kimler Başvuramaz?

• Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üye ve çalışanları,
  • Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) çalışanları,
  • Habitat Derneği çalışanları,
  • Türk Telekom çalışanları,
  • Habitat Derneği tarafından hibeye hak kazanıp 2 yılı geçmemiş faydalanıcılar

Başvuru formunda iletişim bilgilerinizi eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

• Hibe başvurunuzu ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yukarıda yer alan bütün aşamalar ücretsiz olarak Dijitalde Hayat Kolay projesi tarafından organize edilecektir.
  • Mentorluk almaya hak kazanan kadınlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Dijitalde Hayat Kolay Hibe Programı katılım şartnamesini okumak için tıklayınız.

İstenen Belgeler:

• Esnaflar için; vergi levhası ve gelir vergi beyannamesi
  • Esnaf muafiyetine sahip olanlar için; esnaf muafiyet belgesi

*** Başvuru için talep edilen mali belgeleri mali müşavirinizden temin edebilirsiniz.

Başvuru Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Başvuru formuna yüklediğiniz görsel ve belgelerin yükleme süresi bulunmaktadır.
  • Lütfen görsel ve belgelerin başvuru formuna tam ve eksiksiz bir şekilde yüklendiğini kontrol ediniz.
  • İnternet bağlantınızın hız durumuna göre formun yüklenme süresi değişiklik göstermektedir.

Son Başvuru Tarihi: 1 Kasım 2022 Saat: 23.59

Her türlü sorunuz için; dijitaldonusum@habitatdernegi.org ve nilay@habitatdernegi.org adreslerine mail atabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Başvuru için Tıklayın” color=”warning” size=”lg” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F222132351796959|target:_blank”][/vc_column][/vc_row]