Dijitalde Hayat Kolay Projesi’nin Hibe Desteği Sunduğu Başarılı Girişimlerden Otama Kırkpınar

Ülke olarak yaşadığımız zorlu ve tatsız günlerin dayanışmanın gücüyle geride kalması ümidiyle, Dijitalde Hayat Kolay Projesi hız kesmeden girişimci kadınları desteklemeye devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında yürütülen Dijitalde Hayat Kolay Projesi, kadınların bilgi ve iletişim teknolojileri, e-hizmetler ve e-ticaret gibi konularda bilgi birikimlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında, girişimci kadınlara yönelik dijital pazarlama eğitimleri ve tasarım odaklı düşünme atölyeleri gerçekleştiriliyor. Eğitim ve atölyelerden faydalanan girişimci kadınlara son aşamada ise mentorluk ve hibe destekleri sunuluyor.

25 Ocak 2023 tarihinde hibe final değerlendirmeleri yapıldı.

Merve Özkorkmaz; hibe desteği almaya hak kazanan girişimcilerden bir tanesi. “Otama Kırkpınar” markası ve “mahallenizin kozmetikçisi” sloganıyla ortaya çıkan başarılı bir girişimi var. Merve Özkorkmaz girişimiyle ekolojik, adil ve geri dönüşüm temelli kozmetik ürünler üretiyor ve market kozmetiklerine yerel ve sürdürülebilir alternatifler sunuyor.

Ayrıca 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketlerinde bölgeye ilk intikal eden ekipteki arama kurtarmacılardan biri. Bölgeye dair gözlemleri, sahadan edindiği bilgileri sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Bölge halkı için var gücüyle çalışıyor. Şu an ise bölgede gerçekleştirilen ihtiyaç tespitiyle, üretim için kolları sıvadı. Proje kapsamında sağlanan hibe desteğiyle de makine alımını gerçekleştirdi. Resistance Balm (ağrı kremi) ve limon otlu kolonya (dezenfektan) üretiminin ilk etabını tamamladı. Ancak durulanmayan köpük şampuan için halen ambalaj ve ham madde desteği gerekiyor. Destek olmak, üretim talebinde bulunmak isteyenleri kendisiyle iletişime geçmeye davet ediyor.

Web sitesi ve sosyal medya hesabını ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar