Engelsiz Hackathon ile Engeller Ortadan Kalkıyor

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”23358,23356,23357,23354″ img_size=”full”][vc_column_text]Microsoft Türkiye, Habitat Derneği ve Teknoloji ve İnsan Kolejleri (TİNK) iş birliğiyle düzenlenen “Engelsiz Hackathon” 30 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Facebook İstasyon’da gerçekleşti. Engelleri aşan çözümler bulan lise öğrencilerinin fikirleri, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’nde, Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılarla paylaşıldı.

Microsoft ve Habitat Derneği ortaklığında 2005 yılından bu yana yürütülen Geleceğini Tasarla Projesi kapsamında düzenlenen ve 24 saat süren hackathon etkinliğinde lise öğrencileri, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik projeler ürettiler. 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü’nde düzenlenen ve Micorosoft Türkiye ofisinde gerçekleşen “Engelsiz Hackathon Demoday’de, 17 takım projelerini sundular.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu açılış konuşmasında, Microsoft olarak misyonumuzun daha fazlasını başarmaları için dünyadaki tüm insanları ve kurumları güçlendirmek olduğunu söyledi. Microsoft’un önümüzdeki 5 yıl boyunca engelli insanların yararlanabileceği yapay zekâ teknolojilerini geliştirmek adına 25 milyon dolarlık bir kaynak ayırdığını vurgulayan Murat Kansu, teknolojiyi her insanın eşit bir şekilde kullanabilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde lise öğrencilerinin çok önemli olduğuna değindi. Microsoft ile ilk olarak “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretsin” projesiyle çalışmaya başladıklarını ve 17 yıldır projelere devam ettiklerinin altını çizen Sezai Hazır, öncelikle ön yargıların aşılması gerektiğini vurguladı. TİNK Kurucusu Zeynep Dereli ise teknolojinin faydalarını tüm insanlığa anlatmak konusunda lise öğrencilerine çok önemli rol düştüğünü belirtti. Hala teknolojiden korkan, yeniliklerden çekinen insanların olduğuna dikkat çeken Dereli, engellilerin hayatını kolaylaştırmak için gerçekleştirilen projelerin artmasıyla bu algının kırılacağına inandığını söyledi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar