Evde Kal Geleceği Kodla

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Habitat Derneği olarak tüm toplum kesimlerinin bilgiye erişimini kolaylaştırmayı ve ülkemizin bilişimle kalkınma vizyonunu desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu temel amacımız doğrultusunda; Türkiye’nin 81 ilinde online olarak sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar ortaklığında çalışmalarımızı aynı heyecanla gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Özellikle teknoloji alanındaki hızlı dönüşüme ve gelişen yeni kavramlara karşı toplumun kısa sürede ayak uydurabilmesine destek vermek, bilişim çalışmalarımızı gerçekleştirirken ki önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizin küresel rekabet edebilirliğine katkı koymak amacıyla bilişim alanında yeni gelişen kavramları sıkı bir şekilde takip ediyor ve toplumun teknoloji alanında dönüşümüne yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çocukların ve gençlerin tüketici bir yapıdan çıkarak üretici bir hale gelmesini hedefliyoruz. Bu vizyonumuz doğrultusunda sizinle “Hour Of Code” (Kodlama Saati) isminde desteklediğimiz uluslararası bir kampanyanın bilgisini paylaşmak istiyoruz.

Hour of Code Kampanyası Nedir?

Günümüzde “kod okuryazarlığı” önemli bir kavram olarak öne çıkıyor. Kod yazmanın inovatif düşünmeyi ve girişimciliği teşvik ettiğine inanan global code.org girişimi tüm dünyada herkesi kod yazmaya davet eden ve cesaretlendiren çeşitli etkinlikler düzenlenmesine öncülük ediyor. 

Kodlama Saati (Hour of Code) kampanyası her sene olduğu gibi bu sene de Bilgisayar Bilimleri Haftası’nda, 7-13 Aralık 2020 tarihleri arasında tüm dünyada eş zamanlı olarak uygulanacaktır. Biz de Habitat Derneği olarak küresel çaptaki bu kampanyayı çeşitli etkinliklerle desteklemek istiyoruz.

Kimler Katılabilir?

Kodlama Saati (Hour of Code) kampanyası temelde 7-14 yaş aralığındaki çocukların kodlama ile tanışmasını ve bu yolla hem algoritmik hem de inovatif düşünme becerilerinin gelişmesini hedeflemektedir. Bu hedefin ve kampanyanın başarıya ulaşması için hiç kuşku yok ki 2 ayrı toplamın katkısı ve desteği büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede kampanyaya destek olmak isteyen öğretmenler ve velilerimiz metin içerisinde paylaşılan yönergeleri izleyerek, Kodlama Saati kampanyasına katkı sunabilirler.

Nasıl Destek Olabilirsiniz / Neler Yapabilirsiniz?

Kodlama Saati (Hour of Code) kampanyası kapsamında hem eğitim düzenleyerek hem de eğitimlere katılarak dahil olabilir ve sosyal medyada hafta boyunca yapacağınız paylaşımlarda #kodlamasaati veya #HourOfCode etkiketlerini kullanarak “Kod Okuryazarlığı” farkındalığının geniş kitlelere yayılmasına destek olabilirsiniz. 

Eğitimlere Nasıl Katılırım?

7-14 yaş arası çocuklar, Kodlama Saati (Hour of Code) bünyesinde katılımcılarımız ile paylaşacağımız eğitim içeriklerin tümüne daha önceden bir kodlama temeline sahip olmalarına gereksinim duymadan katılım sağlayabilirler.  Özellikle 7 ve daha küçük yaş grupları, velilerinin başvuruları ve yardımlarıyla eğitim içeriklerine ulaşabilir ve kodlama öğrenmeye başlayabilirler. Ayrıca, eğitim vermek isteyen ancak, kodlamaya ilişkin herhangi bir bilgi birikimi olmayan katılımcılarımız ise önce eğitim alıp, daha sonra ise bu eğitimleri çevrim içi olarak yaygınlaştırabilirler.

Nasıl Eğitim Düzenleyebilirim?

Kodlama Saati (Hour of Code) kampanyası kapsamında eğitim düzenlemek isteyen 

Öğretmenler;

  • Okullarda Hour of Code hakkında başvurunuzu yaptıktan sonra sizlerle paylaşacağımız bilgilendirici sunumu yapabilir.
  • Code.org çevrim içi eğitimleri, Code.org Bilgisayarsız Kodlama (Unplugged) eğitimleri, Code Club Bilgisayarsız Kodlama eğitimleri ve Scratch programlama dili eğitimlerini çalıştıkları kurum veya okuldaki sınıf öğrencilerine çevrim içi olarak uygulayabilir.
  • Kodlama haftasında düzenlediğiniz eğitimleri #habitatheryerde ve #kodlamasaati veya #HourOfCode etiketleri ile sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
  • Düzenlenen her bir eğitim sonrasında başvuru formunda sizlerle paylaştığımız Raporlama Formu üzerinden bizlere gerçekleştirdiğiniz eğitimi raporlayabilir ve çocuklarımızın dolduracağı Katılımcı Formu’nu çocuklarla paylaşabilir ve çocukların online katılım sertifikası almasını sağlayabilir.

***Gerçekleştirilen eğitimin düzenli bir şekilde raporlanması önem arz etmektedir.

Kurum temsilcileri;

  • Başvuru sonrasında sizlerle paylaşacağımız bilgilendirici sunum yardımıyla kurumlarında çalışan kişilerin çocuklarına bu eğitimin duyurulmasına katkı sağlayabilir,
  • Code.org çevrim içi eğitimleri, Code.org Bilgisayarsız Kodlama (Unplugged) eğitimleri, Code Club Bilgisayarsız Kodlama eğitimleri ve Scratch programlama dili eğitimlerini paylaşılan içerikleri yoluyla kendi çocuklarına ya da kurum bünyesinde çalışan kişilerin çocuklarına çevrim içi olarak aktarabilir,
  • Kodlama haftasında düzenlediğiniz eğitimleri #habitatheryerde ve #kodlamasaati veya #HourOfCode etiketleri ile sosyal medyada paylaşabilir,
  • Düzenlenen her bir eğitim sonrasında başvuru formunda sizlerle paylaştığımız Raporlama Formu üzerinden bizlere gerçekleştirdiğiniz eğitimi raporlayabilir ve çocuklarımızın dolduracağı Katılımcı Formu’nu çocuklarla paylaşabilir ve çocukların online katılım sertifikası almasını sağlayabilir.

***Gerçekleştirilen eğitimin düzenli bir şekilde raporlanması önem arz etmektedir. 

İlgili bilgilendirici siteler: hourofcode.com /   code.org  /  csedweek.org / dijitalkampus.org / minikellerkodyaziyor.com/

Küresel çaptaki bu kampanyaya destek vermek için aşağıdaki başvuru formunu doldurup bize materyal talebinde bulunabilirsiniz.

***Kodlama Saati (Hour of Code) kampanyasına başvuru yapan; eğitmen, öğretmen ve kurumların Kodlama Saati kampanyası kapsamında yaptığı eğitim sonunda katılımcı formunu paylaştığı takdirde formu dolduran çocuklara online katılım sertifikası gönderilecektir.

Son Başvuru tarihi: 13 Aralık 2020

Sorularınız için  dijitaldonusum@habitatdernegi.org mail adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.[/vc_column_text][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayın.” color=”purple” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.jotform.com%2F203351733540043|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar