Facebook Dijital Gazetecilik Projesi’nin eğitimleri online olarak devam ediyor!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Facebook, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü ve Habitat Derneği’nin iş birliğiyle hayata geçirilen; Türkiye’de gazetecileri ve gazetecilik öğrencilerini dijital gazetecilik, sosyal medya platformları ve hikayeleştirme konularında desteklemeyi amaçlayan “Facebook Dijital Gazetecilik Projesi” eğitimleri koronavirüs tedbirleri kapsamında yoluna online olarak devam ediyor.  

16 Nisan 2020 Perşembe günü, başta Gazetecilik Bölümü öğrencileri olmak üzere tüm İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimde, “Haber Yayıncıları ve Facebook, Kitlenize Ulaşmak için Facebook, Haberler için Instagram ve Gazeteciler için Güvenli Facebook” başlıklarından oluşan müfredata göre eğitimler verilecektir.

Sen de mesleki gelişimine katkı sağlamak ve dijital dönüşüme ayak uydurmak istiyorsan hemen başvur!

Online eğitim, 16 Nisan 2020, saat 18:00’da yapılacaktır. 

Eğitimin detayları:

  • Eğitim 3 saat sürmektedir
  • Katılım ücretsizdir ve eğitim sonrasında katılım sertifikaları mail adreslerine gönderilecektir. 
  • Online eğitim “Zoom” uygulaması üzerinden yapılacaktır.
  • Başvurusu olumlu sonuçlananlara geri dönüş yapılacaktır.

Eğitim müfredatı neleri kapsamaktadır?

  • Haber Yayıncıları ve Facebook
  • Kitlenize Ulaşmak için Facebook
  • Haberler için Instagram
  • Gazeteciler için Güvenli Facebook

Proje Hakkında:

Facebook Dijital Gazetecilik Projesi; Türkiye’de gazeteci ve gazetecilik öğrencilerini dijital gazetecilik, sosyal medya platformları ve hikâyeleştirme konularında desteklemeyi amaçlamaktadır. Hayatın her alanına etki eden dijital teknolojiler; yazılı, görsel ve işitsel medyayı da aynı hızda dönüştürmektedir. Bu noktada gazetecilerin de bu dönüşüme ayak uydurması zorunlu hale gelmektedir. Facebook Dijital Gazetecilik Projesi ile gazetecilerin ve gazeteci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sağlanması ve donanımlarının arttırılması konusunda destek olunması hedeflenmektedir. Diğer yandan, bu proje yazılı basının internet yayıncılığına entegrasyonunun sağlanmasına da katkı sağlayacaktır. Proje ortaklarının medya kullanımı, dijital dünya, eğitim ve gazetecilik başlıklarındaki deneyimlerinin ortak bir değer sağladığı eğitimden, bireysel gazetecilik yapan veya yapmayı hedefleyen ya da profesyonel olarak bir kurumdan dahil olacak katılımcılara ulaşmak hedeflenmektedir. Online olarak yapılacak eğitim tüm Türkiye’den katılımcılara açıktır. 

SON BAŞVURU TARİHİ: 16 Nisan 2020 (Saat 12:00)

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitim sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için dijitalgazetecilik@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz. [/vc_column_text][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayın.” style=”outline” color=”blue” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F200693400077954|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar