Finansal Okuryazarlık Eğitici Eğitimi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü Akademisyenleri iş birliğinde düzenlediğimiz Finansal Okuryazarlık Eğitici Eğitimi, 9 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleşti. Kadınların finansal okuryazarlık konusunda bilgilenmesi ve farkındalıkları artırılması amacıyla düzenlenen eğitimde, bakanlığa bağlı 81 İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında görev yapan 100 meslek elemanına eğitici eğitimi verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2018-2023 yılları içerisindeki “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın eğitim başlığında, “kadınların finansal okuryazarlık konusunda bilgi ve farkındalıkları artırılacaktır” hedefine yer verilmiştir. 100 Günlük Cumhurbaşkanlığı İcraat Programında da Kadınlara yönelik Finansal Okuryazarlık eğitimlerinin yaygınlaştırılması eylemi kapsamında 23 ilde 7.100 kadına finansal okuryazarlık eğitimlerimizi ulaştırdık.

Kadınların yerli malı kullanımı, para yönetimi, gelir, harcama, birikim, yatırım, yatırım araçları ve bireysel emeklilik sistemi gibi konularda farkındalıklarının artırılması ile ekonomik güçlenmelerine yönelik mevcut destek ve teşviklere ilişkin bilgi paylaşılması amacıyla Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından Habitat Derneği ortaklığında, “Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri” 20 ilde 7.000 kadına yüz yüze erişilmesi hedefleniyor.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar