Future Lab Ideathon

Future Lab Projesi Fikir Maratonu için Katılımcılarını Arıyor!

Standard Chartered Foundation’ın finansal desteğiyle, Youth Business International ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen Future Lab Projesi kapsamında fikir maratonu gerçekleştiriyoruz. Kapsayıcılık veya sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yürüten işletmeler ve girişimci adaylarının başvurabileceği fikir maratonunda network, mentorlük, eğitim ve para ödülü kazanma şansı yakalayabilirsin!

Başvuru Konuları Nelerdir ?

Future Lab Fikir Maratonu’na kapsayıcılık veya sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yürüten işletmeler veya girişimci adayları başvurabilir. Future Lab Fikir Maratonu kapsamında başvurular aşağıdaki konu başlıklarının herhangi birini veya birkaçını kapsayabilir:

• Döngüsel ekonomi
  • Karbon salınımı
  • İklim
  • Verimlilik
  • Çevre
  • Enerji
  • Tüketim
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği
  • Dezavantajlı gruplar
  • Erişilebilirlik
  • Eşitsizliklerin azaltılması

Başvuru Şartları Nelerdir?

1. Proje başvurusu gerçekleştiren kişilerin 18-35 yaş arasında olması gerekmektedir.
  2. Fikir maratonu başvuruları takım halinde veya bireysel başvuru şeklinde gerçekleştirilebilir.
  3. Başvuru sahipleri tüzel kuruluş veya şirketleşme aşamasında olabilir.
  4. Takımlar en az 1 en fazla 3 kişi olarak katılım gösterebilir.
  5. Tüzel kuruluşlar için ödül belirttikleri banka hesabına nakit olarak verilecektir.
  6. Tüzel kuruluşlara verilecek ödül iş geliştirme sağlamaları için verilecektir.
  7. Ödül alan tüzel kuruluşlar ödülü nereye harcayacaklarını belirtmeli ve harcama gerçekleştireceği iş geliştirme için proforma faturayı Habitat Derneğine sunmalıdır.
  8. Etkinlik fiziksel olarak konaklamalı olarak gerçekleştirilecektir.
  9. Etkinlik ulaşım ve konaklamaları proje kapsamında karşılanacaktır.
  10. Başvuru yapan takım ve katılımcılar yukarıda belirtilen şartları kabul ettiğini beyan etmiştir.
  11. Dereceye girem 3 girişim 3 ay sürecek hızlandırıcı programına katılmaya hak kazanacaktır. Hızlandırıcı programında başarılı olmaları durumunda hızlandırıcı içerisinden seçilecek 3 girişime 5.000 Dolar Ödül verilecektir.
  12. Ödüller dolar bazlı olup, ödemeler Merkez Bankası tarafından belirlenen dolar kuruna göre TL olarak yapılacaktır.

Future Lab Fikir Maratonu Süreci Hakkında

• Fikir Maratonu başvurular arasından seçilecek takımlar ile 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında fiziksel olarak gerçekleştirilecektir.
  • Fikir Maratonunda dereceye giren girişimler üç aylık Future Lab Hızlandırıcı programına katılmaya hak kazanacaklardır.
  • Future Lab Hızlandırıcı programı sonrasında gerçekleştirilecek olan Demo Day programında başarılı olan 3 girişime toplamda 15.000 Dolar ödül verilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 22 Şubat 2024

Benzer Yazılar