Future Lab Projesi Hızlandırıcı Programı Son Başvuru Tarihi Uzatıldı!

Future Lab Projesi Hızlandırma Programı Başvuruları Devam Ediyor!

Standard Chartered Foundation’ın finansal desteğiyle, Youth Business International ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen Future Lab projesi kapsamında Hızlandırma Programı başlıyor.

Sen de bu Hızlandırma Programında yer almak istiyorsan hemen başvur!

Başvuru Konuları Nelerdir?

Future Lab Hızlandırma Programına başvuru yapacak girişimlerin iş modelleri, sosyal etki, kapsayıcılık veya sürdürülebilirlik alanında etki oluşturması gerekmektedir. Başvurular, aşağıdaki konu başlıklarından herhangi birini veya birkaçını içerebilir;

• Döngüsel ekonomi
  • Karbon salınımı
  • İklim
  • Verimlilik
  • Çevre
  • Enerji
  • Tüketim
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği
  • Dezavantajlı gruplar
  • Erişilebilirlik
  • Eşitsizliklerin azaltılması

Başvuru Şartları Nelerdir?

1. Proje başvurusu gerçekleştiren kişilerin 18-35 yaş arasında olması gerekmektedir.
  2. Hızlandırma Programına katılım gösteren girişimler tüzel kuruluş olması gerekmektedir.
  3. Hızlandırma Programı süresince katılımcılar %70 katılım zorunluluğu bulunmaktadır.
  4. Hızlandırma Programı süresince en az iki kişiyi stajyer olarak istihdam etmeniz gerekmektedir.
  5. Hızlandırma Programı online ve fiziksel olarak hibrit olarak gerçekleştirilecektir.
  6. Hızlandırma Programı süresince girişimciler (Müşteri sayısı, gelir, çalışan ve kar vb) metriklerin yer aldığı rapor formunu aylık periyotla doldurması gerekmektedir.
  7. Hızlandırma Programını başarıyla tamamlayan girişimler Demo Day etkinliğine katılmaya hak kazanacaklardır.
  8. Demo Day etkinliğinde dereceye giren 3 girişime toplamda 15.000 Dolar para ödülü verilecektir. Para ödülü 2024 Mayıs ayının kuru üzerinden hesaplanarak verilecektir.
  9. Ödül kazanan girişimin banka hesabına nakit olarak yatırılacaktır.
  10. Ödül alan tüzel kuruluşlar ödülü nereye harcayacaklarını belirtmeli ve harcama gerçekleştireceği iş geliştirme için proforma faturayı Habitat Derneğine sunmalıdır.
  11. Başvuru yapan takım ve katılımcılar yukarıda belirtilen şartları kabul ettiğini beyan etmiştir.

Future Lab Hızlandırma Program Süreci Hakkında

• Hızlandırma Programı başlangıç tarihi 5 Mart 2024 olacak, bu tarihte fiziksel olarak gerçekleştirilecek açılış lansmanı ile başlayacaktır.
  • Fikir Maratonunda dereceye giren girişimler üç aylık Future Lab Hızlandırma Programına katılmaya hak kazanacaklardır.
  • Hızlandırma Programı kapsamında girişimler; eğitim, mentorluk ve yatırımcı buluşması gibi destekler alacaktır.
  • Future Lab Hızlandırma Programı sonrasında gerçekleştirilecek olan Demo Day programında başarılı olan 3 girişime toplamda 15.000 Dolar ödül verilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 29 Şubat 2024 saat 23:59