Geleceği Eşitle Projesi Tasarım Odaklı Düşünme Eğitmen Eğitimi

UNICEF ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen ve Türkiye’de yaşayan 15-24 yaş aralığındaki Türk ve yabancı gençlerin dijital yetkinliklerini ve sosyal girişimcilik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Geleceği Eşitle Projesi kapsamında Tasarım Odaklı Düşünme Eğitmen Eğitimi, 21-22-23-24 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenecektir.

Sen de gençlerin marka yaratma ve prototip geliştirme gibi temel iş kurma yetkinliklerini tasarım odaklı düşünme prensibiyle geliştirmeye yardımcı olmak istiyorsan, Tasarım Odaklı Düşünme Eğitmen Eğitimi’ne hemen başvur.

Eğitim içeriği

• Tasarım Odaklı Düşünme Temelleri
  • Problem Tanımlama ve Anlama
  • Fikir Üretme ve Kavram Geliştirme
  • Prototipleme ve Test Etme
  • İş birliği ve İletişim
  • Uygulama ve Örnekler
  • Değerlendirme ve İyileştirme
  • Tasarım Odaklı Düşünme ve UI / UX

Kimler eğitmen olabilir?

• Gönüllü olarak proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Temel teknoloji bilgisine sahip,
  • Sunum ve iletişim becerisi olan,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,

15-24 yaş aralığındaki Türk ve yabancı gençlerin Eğitmen Eğitimi’ne başvuru yapmalarını bekliyoruz.

NOT: Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır. Başvurular Türkiye’nin 81 iline açıktır.

Gönüllü eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden, proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda her ay en az 2 eğitim düzenlemeleri, eğitimi yaygınlaştırmaları, Aralık 2023’e kadar en az 150 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca Habitat Derneği’nin ve projenin tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin elçiliğini yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi’nin detayları nelerdir?

• 21-24 Ağustos 2023  tarihleri arasında yapılacak olan Eğitmen Eğitimimiz, fiziksel olarak gerçekleştirilecektir.
  • Katılımcıların program sürecinde konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları katılımcıların programa tam katılım sağlamaları koşulunda tarafımızca karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan katılımcılarla paylaşılacaktır.
  • Eğitmen Eğitimine tam zamanlı katılım gerekmektedir.
  • Eğitim dili Türkçe olup katılımcıların konuştuğu dile göre simultane çeviri desteği sağlanacaktır.
  • Eğitim tamamen ücretsizdir.
  • Tüm eğitim programına eksiksiz katılan katılımcılara eğitmen belgesi verilecektir.

Not: Son başvuru tarihinden sonra ilk aşamada olumlu değerlendirilen kişilerle online mülakat görüşmesi yapılacaktır.

Eğitim Tarihleri: 21-22-23-24 Ağustos 2023

Son Başvuru Tarihi: 11 Ağustos 2023

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve eğitim sürecine dair her türlü sorunuzun cevabı için gelecegiesitle@habitatdernegi.org  adresine mail atabilirsiniz.