Gençlerin İyi Olma Hali Raporu Açıklanıyor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Türkiye‘deki gençliğin durumunu ortaya çıkarmak amacıyla hazırladığımız gençlik araştırması olan “Gençlerin İyi Olma Hali Raporu 2”, 3 Mayıs 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenecek program ile açıklanıyor. Geliştirilecek gençlik politikalarına ve gençlere yönelik projelere yol göstermesini hedeflediğimiz araştırma, 16 ilde yüze yüze anketlerle, 18-29 yaş dilimindeki binin üzerinde gencin katılımıyla hazırlandı.

Habitat Derneği olarak 2017 yılında yaptığımız gençlik araştırmalarından biri olan Gençlerin İyi Olma Hali Raporu’nun ikincisi de tamamlandı. İki yıl önce sunulan ilk rapor, gençlerin siyasi yaşam ve gönüllü çalışmalarına katılım oranı istenilen seviyede olmadığını ve bu konuda yapılması gereken birçok düzenleme ile faaliyete ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkarmıştı. Birçok araştırmada kaynak olarak gösterilmişti ve kamuoyunda da büyük ilgi görmüştü.

Güncel verilerle bu yıl düzenlenen Gençlerin İyi Olma Hali Raporu 2’de; gençlerin geleceklerini nasıl gördüğü, maddi durumlarından ve eğitimlerinden ne kadar memnun olduğu, siyasi yaşama katılımlarının nasıl olduğu, yaşadıkları şehirde kendilerini ne kadar güvende hissettikleri ve girişimciliğe bakış açıları gibi farklı başlıklar altında gençlerin mevcut durumuyla ilgili geniş bilgiler yer alıyor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar