Girişimci Kadınlar Online Kermeste Ürünlerini Sergilerdiler

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom iş birliği ile yürütülen “Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay” projesi kapsamında düzenlenen “Online Kermes” girişimci kadınları bir araya getirdi. Ön elemeyi geçen 10 kadın deri çanta, dekoratif eşya ve amigurumi örgü gibi birçok ürünlerini sergileme fırsatı yakaladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom iş birliği ile yürütülen “Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay” projesi kapsamında düzenlenen “Online Kermes” girişimci kadınları bir araya getirdi. Arzu Çekirge Paksoy’un sunumuyla gerçekleşen etkinlik açılış konuşmalarıyla başladı. Girişimci kadınların online platformlarda satış ve pazarlama konularında bilgilerini artırmak amacıyla hayata geçirilen Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay Projesi kapsamında bu zamana kadar 3.500 kişiye ulaştıklarını belirten Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Funda Öge, kadınların istihdamını desteklemeye ve dijital dünyanın gerisinde kalmamaları için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.  UNDP Türkiye Özel Sektör Programı Yöneticisi Hansın Doğan ise bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ve bu zamana kadar çok güzel sonuçlar aldıklarını dile getirdi. El emeğiyle üretilen ürünlerin arkasında büyük hikayelerin ve zahmetlerin olduğunu söyleyen Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır Hedefi Olan Kadına İnternetle Hayat Kolay Projesi ile birçok rol model geliştirdiklerini ve bu kermese katılan kadınların da birçok kadına rol model olacağını ifade etti.

Kadınların sosyo-ekonomik olarak güçlenmesini desteklemek ve ekonomiye katılımını teşvik etmek üzere hayata geçirilen kermese, 189 kadın başvuruda bulundu. Başvuru ve mülakat süreçleri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İlk eleme; katılımcıların sosyal medya sayfalarının tanıtımını profesyonel yapılması, ürünün değer önerisi (enderlik, özgünlük, kalite vb.) gibi kriterler göz önünde bulundurularak gerçekleştirildi. İlk elemenin ardından çevrimiçi düzenlenen mülâkat aşaması ile belirlenen 10 girişimci kadın, kermese katılmaya hak kazandı. Kermeste; tasarladığı aksesuarları diğer kadınlarla birlikte üreterek onların da gelir elde etmesini sağlayan girişimci kadından, tasarladığı ve imal ettiği keçeleri Yeni Zelanda’ya kadar satan girişimci kadına kadar 10 farklı katılımcı; deri çanta, dekoratif eşya ile amigurumi örgü ürünleri sergiledi. Etkinlik sonunda online olarak düzenlenen çekilişte 6 kişiye, kermese katılan kadınların ürünleri hediye edildi. [/vc_column_text][vc_btn title=”Kermesi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. ” color=”purple” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Di8LcAJas-U0|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar