Habitat Derneği Ulusal Organizatörlüğünde Türkiye’de gerçekleşen Girişimcilik Dünya Kupası yarışmasının ulusal finalinde birinciliği Whole Surplas takımı göğüslerken ikinciliği SensHero takımı üstlendi.

Whole Surplus, müşterilerinin tüm fazla stoklarını tek bir dijital platformdan yönetmelerini sağlayan bir girişim.
SensHero Predictive Maintenance Cloud Services, üretim hattını bozabilecek ve verimliliği düşürebilecek makinelerde eksiklikleri bulmayı hedefliyor.

Birinci olan finalist Whole Surplas EWC 100’de yarışmaya hak kazandı. İkinci seçilen Sendhero ekibi ise Accelerator II. etabına katılacak. Burada seçilirlerse EWC 100’e girme hakkı kazanacaklar. EWC 100 e giren her girişim 800 dolarlık ayni yardım alıyor. Accelerate II etabını geçen geçen girişimler ise 100 dolarlık ayni yardım alacak.

18 Ağustos günü Habitat Derneği Youtube kanalından canlı olarak gerçekleştirilen sunumların ardından Türkiye’yi globalde temsil edecek girişimler, Ulusal Final Jürileri Silk and Cashmere CEO’su Ferhat Zamanpur, Insider Kurucu Ortak ve CEO’su Hande Çilingir, Yemek Sepeti Kurucu Ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın, Alarko Holding Stratejik Planlama Müdürü ve BAU Öğretim Görevlisi Tal Garih, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp tarafından belirlendi.

EWC 100 finalistleri arasında olma hakkı kazanan 2 ekip bir sonraki değerlendirmede globalde ilk 100 girişim arasına girmeyi başarırsa 1 Milyon Dolar nakit ve diğer milyonlarca dolarlık hizmet ve destek paketini kazanmak için Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST) tarafından düzenlenen hazırlık kampına katılacak. Ve sunum toplamda 1M dolarlık ödül için yarışacak.

Entrepreneurship World Cup (EWC) potansiyel yatırımları büyük yatırımcı sunumlarıyla, online eğitim, mentorluk ve para ödülü gibi fırsatlarla birlikte global bir platforma erişimle birleştiriyor.

EWC Ulusal Yarışması bu yıl Türkiye’de Habitat Derneği Ulusal Organizatörlüğünde gerçekleştirildi. Girişimcilik Dünya Kupası (EWC) 200 ülkeden 150.000’den fazla yarışmacının Girişimcilik Dünya Kupası’na katılımıyla gerçekleşti.

Organizatörler Hakkında:

Habitat Derneği Hakkında

Habitat, dijitalleşen dünya ile uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde toplumun tüm kesimlerine yönelik kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler geliştiren bir STK’dır. Habitat, global girişimcilik ekosistemi ile Türkiye ekosistemini uyumlu hale getirme ve girişimcilik kültürünü ve zihniyeti geliştirmeyi, ekosistem, dinamiklerine ilişkin anlayışın derinleştirilmesini, girişimcilik politikalarının üretilmesini destekler. Türkiye’de gelecek vaat eden girişimcileri belirleyerek finansmana ve diğer destek mekanizmalarına erişimini kolaylaştırır. Girişimcilik algısının gelişimini, yenilikçi fikir üretiminin artışını ve sürdürülebilir iş modellerinin yapılandırılmasını hedefler. Aynı zamanda girişimcilerin mentor ve yatırımcılar ile buluşmasında aracı olur, projeler dahilinde kuruluş ve geliştirme hibeleri sağlar.

Misk Global Forumu Hakkında

Misk Global Forum (MGF), Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman tarafından Suudi gençliğini keşfetmek, geliştirmek ve gelecekteki ekonomide aktif katılımcılar haline gelmeleri için güçlendirmek amacıyla kurulan kar amacı gütmeyen bir hayır vakfı olan Misk Vakfı’nın amiral gemisi uluslararası platformudur. MGF, 2016’daki lansmanından bu yana, Misk’in misyonunu dünya çapındaki gençlere genişletti. MGF, uluslararası etkinlikler, araştırmalar ve küresel girişimler aracılığıyla, gelişmekte olan ve köklü liderleri, yenilikçileri ve yaratıcıları değişimin zorluğunun üstesinden gelmenin yollarını keşfetmek, deneyimlemek ve denemek için bir araya getirir. MGF, faaliyetlerinde üç temel alana odaklanmaktadır: gelecekteki ekonomi için beceriler; girişimcilik ve istihdam; ve aktif küresel vatandaşlık.

Global Entrepreneurship Network Hakkında

Global Entrepreneurship Network, 170 ülkede, herhangi birinin herhangi bir yerde bir iş kurmasını ve büyütmesini kolaylaştırmayı amaçlayan bir proje ve program platformu işletmektedir. GEN, girişimciler, yatırımcılar, araştırmacılar, politika yapıcılar ve girişimci destek kuruluşları arasında daha derin sınır ötesi işbirliğini ve girişimleri teşvik ederek, istihdam yaratan, yeniliği hızlandıran ve ekonomik büyümeyi güçlendiren daha sağlıklı girişimcilik ekosistemlerini beslemek için çalışıyor.

Global Education & Leadership Foundation Hakkında

Global Education & Leadership Foundation (tGELF), kökleri etik ve fedakarlık değerlerine dayanan ve eylem için önyargılı bireylerde liderlik becerilerini belirlemeyi ve geliştirmeyi amaçlayan bir kar amacı gütmeyen kuruluştur. tGELF resmi olarak 2008 yılında dönemin Hindistan Başbakanı Dr. Manmohan Singh tarafından açıldı. Son on yılda, tGELF’in etik liderlik ve girişimcilikle ilgili amiral gemisi okul müfredatı, Hindistan’daki sadece altı okuldan, 14 ülkede 3 milyondan fazla öğrenciye dokunan 3000’den fazla okula genişledi. tGELF’in geleceğin liderleri ve değişim yapıcılarından oluşan topluluğu, 500 milyondan fazla insanın hayatını toplu olarak etkileyen ve hükümetlerden, hayırseverlerden, şirketlerden ve çok taraflılardan BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için 6,38 milyar doları aşan taahhütleri artıran çok sayıda yüksek etkili proje üstlendi.