Girişimcilik Ekosistemi G3 Forum’da Buluştu

Habitat Derneği olarak TOBB ve Publicislive ile birlikte ev sahipliğini üstlendiğimiz Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum, 8 Kasım 2018 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Turkcell Arıkovanı sponsorluğunda “İçimde Bir Girişimci Var” ana temasıyla sekizincisi düzenlenen G3 Forum, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarını girişimci ve girişimci adayları ile buluşturdu.

Girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla dünyada 170’ten fazla ülke ile eş zamanlı kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nda düzenlenen G3 Forum, gelenekselleşen yuvarlak masa toplantıları ile başladı. Girişimcileri mentorler ile buluşturarak, onların tecrübelerinden yararlanmalarını sağlayan yuvarlak masa toplantılarının ardından girişimci ve girişimci adayları Habitat HUB’da buluştu.

Gün boyu devam eden etkinlik kapsamında Habitat HUB’da; Girişimcilik ve İnovasyon, TİM-TEB Girişim Evi Girişimcileri Başarı Hikâyeleri, Gıda Tarım Sektöründe İnovasyon ve Geleceği, Geleceğin Dili Kodlama ve Mülteci Girişimciliği oturumları gerçekleşti. Başarılı girişimciler ile iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, girişimcilik ile ilgili tüm başlıklar mercek altına alındı. Etkinlik kapsamında girişimciler ilgi alanlarıyla ilgili olarak detaylı bilgi alma imkânı buldular ve iş fikirlerini geliştirme fırsatı yakaladılar.

Forum kapsamında çeşitli paneller düzenlendi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın katılımıyla gerçekleşen panelin ardından, Girişimci ve 1907 Fenerbahçe Espor Takım Başkanı Sina Afra, İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Burak Sezercan, Netmarble Genel Müdür Barış Özistek ve 1907 Fenerbahçe Espor Takım Kaptanı Berke Demir’in katıldıkları E-Spor paneli gerçekleşti. G3 Forum, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’ı ile TAV İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener’in katılımıyla gerçekleşen girişimcilik panelinin ardından sona erdi.

Habitat Derneği Başkanı’mız Sezai Hazır açılış konuşmasında, 8 yıldan beri düzenlenen G3 Forum’un bir parçası olmaktan gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“G3 Forum, Türkiye’de girişimciler ve girişimci olmak isteyenlerin bir araya geldiği bir platform. Bu seneki toplantının bir farklılığı gelenlerin yüzde 70‘i İstanbul dışından geliyor. Katılımcıların yüzde 53’ü kadın. Kadınların girişimciliğe olan ilgisinin çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Üniversite öğrencilerinin katılımı yüzde 72’i ve bu çok ciddi bir rakam.

Girişimciliğin desteklenmesi için mülteci girişimciliği programında birçok girişimciye finansal destek verdik. Kadınların ekonomik olarak güçlenmesi adına yürüttüğümüz proje ile binlerce kadına ulaştık. 2030 yılı itibariyla 400 milyon kişi yapmış olduğu mesleği değiştirecek, 800 milyona yakın kişi ise otomasyondan ötürü mesleğini yitirecek. Geleceğe hazırlanmak için hazırladığımız eğitim içeriklerimizle 40 binden fazla çocuğa kodlama ve robotik eğitimleri verdik. Kadının bilişim ile tanışması adına da 65 ilde 17 bin kadına bilgisayar okuryazarlığı eğitimleri verdik. Ayrıca İstanbul’da Blockchain Okulu kurarak, blockchain girişimciliğini destekleyeceğiz.”

G3 Forum Başkanı Gülden Yılmaz ise G3 Forumu’nda 7 yılı geride bıraktıklarını, bu süre zarfında 7 binden fazla girişimci ve girişimci adayıyla bir araya gelerek binlerce yeni iş fikrinin burada ortaya çıktığını ve filizlendiğini; ayrıca katılımcıların bu fikirleri hayata geçirdiğinin altını çizerek G3 Forum’un önemini vurguladı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk de, Turkcell olarak Türkiye’de istihdama ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla birçok sektörde teknolojiyle güçlenmiş girişimcilerin yetişmesine ve büyümesine destek olduklarını kaydetti.

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ise girişimciler için “geleceğin gücü” demenin doğru ama bir miktar eksik olduğunu belirterek, girişimcilerin, sadece geleceğin değil, geçmişin de gücü olduğunu ifade etti.

Benzer Yazılar