Global Girişimcilik Haftası’nın Büyük Paydaş Toplantısı Habitat’ın Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”23123,23127,23126,23125,23124″ img_size=”full”][vc_column_text]Tüm dünyada 2008’den yılından bu yana 170 ülkeyle aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH) bu yıl, STK ve üniversitelerden oluşan 20 kurumun desteği ile Habitat Derneği genel koordinasyonunda, 18 – 24 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Hafta kapsamında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası Büyük Paydaş Toplantısı, 6 Kasım 2019 tarihinde Habitat Derneği’nin ev sahipliğinde Facebook İstasyon’da yapıldı. Toplantı, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın açılış konuşması ile başladı. Global Girişimcilik Haftası’nın amacının girişimcilik ekosistemini bir araya getirerek, tüm dünyada girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirten Sezai Hazır, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“2008 yılında ortaya çıkan ve Türkiye’de 2009 yılından bu yana düzenlenmeye başlayan Global Girişimcilik Haftası’nın amacı girişimciliğin bir kariyer fırsatı olduğunu gençlere daha fazla aktarmak ve girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak. Habitat Derneği olarak 2018 yılından bu yana Türkiye’deki sekretaryasını üstlendiğimiz Global Girişimcilik Haftası, dünyadaki girişimcilik ekosistemini bir araya getiriyor. Diğer ülkelerde olduğu gibi bu hafta içerisinde Türkiye’de de birçok faaliyet düzenleniyor. Türkiye bu konuda hızlı gelişme gösteren ülkelerden biri ve biz de bunu bir üst aşamaya nasıl getirebileceğimiz üzerinde konuşmamız gerekiyor. Habitat olarak Facebook ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortaklığında İstanbul’da açtığımız, girişimcilik ve teknoloji odaklı ve aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmaya destek olacak etkinlik, eğitim ve programlara ev sahipliği yapma hedefiyle kurulan topluluk merkezini, İstanbul dışında Türkiye’nin 8 ilinde kurulması için çalışmalar başladık. Samsun ve Denizli’de bunun ilk adımlarını attığımız bölgesel istasyonların, girişimcilik ekosisteminin buluşma noktası olmasını hedefliyoruz. Türkiye’deki paydaşlar olarak hafta kapsamında düzenlenen etkinliklerin raporlarını tutarak, Fas’ta düzenlenecek Dünya Girişimcilik Kongresi’ne daha güçlü bir şekilde katılım göstermeliyiz.”

Açılış konuşmasının ardından Habitat Girişimcilik Program Direktörü Hilal Gerçek ile Habitat Girişimcilik Programı Proje Koordinatörü Dila Demircan Özer’in, GGH hakkında yaptığı bilgilendirici sunum ile devam etti. Sonrasında GGH kapsamında “Ben Ne Yapabilirim? Biz Ne Yapabiliriz?” adlı çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay’da katılımcılar hafta kapsamında bireysel ve birlikte neler yapabileceklerini, girişimcilik ekosistemini nasıl güçlendirebileceklerini ve girişimcilik alanında farkındalığın nasıl artırabileceklerini konuştular. GGH Büyük Paydaş Toplantısı, networking ile sona erdi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar