Habitat Derneği Code Club’larını Arıyor!

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”22325″ img_size=”full”][vc_zigzag][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Pi Foundation ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürüttüğümüz ve Türkiye’de büyüme liderliğini üstlendiğimiz Code Club’da, bütün çocukların din, dil, ırk ve cinsiyet ayırt edilmeksizin kodlamayı öğrenme fırsatı olması gerektiğine inanıyoruz. 9-13 yaşları arasındaki çocukların kendi proje fikirlerini oluşturup geliştirebileceği Code Club’ları yürütmek için gönüllü eğitmenlerle birlikte çalışmayı hedefliyoruz.

Code Club, gençlerin kendi oyunlarını, animasyonlarını, web sitelerini yapabilmeleri için kolay takip edilebilen ve adım adım ilerleyen Scratch, HTML / CSS ve Python gibi kodlama dillerini içeren eğitim içerikleri ve projeler sunmaktadır.

· Code Club içerikleri tamamen ücretsizdir

· Code Club, gönüllü eğitmen olduktan sonra ihtiyaç duyulan eğitim materyallerini ve ders planlarını sağlar

· En az 12 haftalık bir müfredat planı ile program tasarlanır

· Genellikle okuldan sonraki boş vakitlerde veya bilişim derslerinde bu eğitimler planlanır

· Tek başına ya da arkadaşlarla eğitimler organize edilebilir

Katılım koşulları

Bilgisayar gibi teknik donanımlara devamlı ihtiyaçtan dolayı, başta yeterli teknik donanıma sahip olan laboratuarlara sürekli erişim sağlayabilecek herkesin başvurularını bekliyoruz.

Katılımcıların yol ve konaklama masrafları proje kapsamında karşılanmayacaktır.

Eğitim İstanbul’da gerçekleştirilecektir. Diğer illerden başvurulara açıktır.

 

Code Club nedir?

– Code Club, Raspberry Pi Vakfı tarafından gönüllü eğitmenle yürütülen, gençlere yönelik en büyük eğitim programlarından biridir.

 

Code Club Türkiye hakkında

– Habitat Derneği olarak, uzun yıllardır faaliyetlerine aralıksız devam eden Raspberry Pi Vakfı’nın bir parçası olan Code Club’ın Türkiye büyüme liderliğini üstlenmekteyiz.

 

Dünyada Code Club

– 154 ülke, 28 dil, 13.000 Code Club ve 195.000 çocuk ile yeni nesillere bilgisayar bilimi ve dijital dönüşüm konusunda heyecan duymaları için ilham vermeyi amaçlamaktadır.[/vc_column_text][vc_btn title=”Başvurmak için Tıklayınız.” color=”primary” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F91964525906972||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar