Habitat Derneği ve Galatasaray Spor Kulübü 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü için Bir Araya Geldi!

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve her yıl 11 Ekim’de dünya çapında kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, bu sene Galatasaray Spor Kulübü ve Habitat Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen “Aslan Kızlar Yenilikçi Fikirler” ideathonu ile kutlandı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas, Yönetim Kurulu Üyesi Başak Karaca, Galatasaray Digital A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hande Ocak Başev ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın da katılım gösterdiği ideathon, Habitat Derneği yürütücülüğünde ve Galatasaray Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarıyla başlayan ideathon Galatasaray Liseli kız öğrencilerin, kadınların ve kız çocukların spor faaliyetlerine katılımının artırılması, kadın taraftarların ve taraftar derneklerinin güçlendirilmesi ve sporda toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekilmesi için ürettikleri fikirleriyle devam etti.

Kız çocuklarının okulda ve sporda daha fazla eşitliğe sahip olmasını istediklerini belirten Burak Elmas; “Bizler daha çok kız çocuğunun fırsatlara erişmesi, okuması, spor yapması ve potansiyelini en güzel şekilde kullanması için Galatasaray Spor Kulübü olarak hep sizin yanınızda olacağız,” diyerek sözlerine devam etti.

Başak Karaca ise günün anlam ve önemine ilişkin şu ifadeleri kullandı; “Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Dünya Kız Çocukları derken sadece kendi kızlarımız, etrafımızda olan kızlar değil; fırsat eşitliğinden istifade etmesi gereken, henüz bizler kadar şanslı olmayan genç kızlarımızın da daha eşitlikçi bir dünyada, ülkemizde kadına karşı şiddetin gündem olmadığı bir dünyada yaşamaları için festival havasında geçmesini istediğimiz ve farkındalık yaratmak istediğimiz bir gün.”

Galatasaray Spor Kulübü ile yaptıkları iş birliğinden dolayı mutluluğunu dile getiren Sezai Hazır sözlerine şu şekilde devam etti; “Bir spor kulübün toplumsal kalkınmada özellikle cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. İlk defa dünya tarihinde bir spor kulübünün cinsiyet eşitliğinde elini taşın altına koyması, bir ilki başarması açısından da çok mutlu ve gururluyum.”

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Başak Karaca, Galatasaray Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Nurcan Çelik ve takım kaptanı İsmigül Yalçıner, yelken sporcumuz Ecem Güzel, iş insanı ve girişimci Evren İnankur ve UNDP Türkiye’den spor iletişimi danışmanı Zeynep Azade Acar’ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri yaptıkları oylamayla 10 projeden 3’ünü seçtiler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar