Habitat Derneği ve Kuşadası Belediyesi İş Birliğiyle Tasarlanan “Kampinova” Dijital Göçebelere, Kampçılara, Uzaktan Çalışanlara, Girişimcilere ve Öğrencilere Ev Sahipliği Yapacak

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Habitat Derneği ve Kuşadası Belediyesi’nin iş birliğiyle temelleri atılan, doğanın enerjisini merkezine alarak misafirlerine inovatif bir deneyim alanı sunmayı amaçlayan Kampinova’nın iş birliği protokolü 21 Aralık 2020 tarihinde imzalandı.

Habitat Derneği ve Kuşadası Belediyesi’nin iş birliğiyle “Öğren, Eğlen, Yenilen” sloganı ile hayata geçirilen Kampinova’nın içerisinde eğitim, atölye, konaklama, çadır, spor, dinlenme ve ortak çalışma alanları bulunacak. Kampinova; kampçılara, uzaktan çalışanlara, öğrencilere, girişimcilere ve etkinlik gerçekleştirmek isteyen geniş bir hedef kitleye farklı bir deneyim alanı sunmayı hedefliyor. Aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinde, fiziksel olarak bir yere bağlı olmadan, zaman ve mekândan bağımsız olarak çalışan, gittiği yerde daha çok bilgisayarına, mobil erişime ve iyi bir internet alt yapısına ihtiyaç duyan, sürekli seyahat halindeki “dijital göçebeler” için de uğrak bir buluşma noktası olmayı amaçlıyor.

Kampinova’ya dahil olan katılımcılar; paylaşım kültürünü artırmayı hedefleyen Fix Fest, dijital alanda çeşitli oturum, etkinlik ve atölyelerin düzenlendiği Dijital Şenlik, çevre ve iklim konularında farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Change Fest, girişimcilik alanında konuşmaların yapıldığı Present Up ve finans sektörünü bir araya getiren Finfest gibi festivallerin yanı sıra, farklı eğitim ve etkinliklere katılma fırsatı da yakalayacak. Ayrıca Kampinova’ya dahil olan katılımcılar, Habitat Derneği’nin iş birliği içerisinde olduğu çeşitli uluslararası programlardan ve ağlardan da yararlanabilecekler.

İnovatif bir deneyim alanı olarak tasarladıkları Kampinova için heyecanını dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır şöyle konuştu: “Habitat Derneği olarak 25 yıldır sürdürülebilir kalkınma alanında çalışıyoruz. Bugüne kadar bireylerin dijital becerilerinin gelişmesi, teknoloji konusunda farkındalıklarının artması ve girişimcilik networkünün gelişmesi adına birçok faaliyet gerçekleştirdik.

Yeni teknolojiler, dijital okuryazarlık, girişimcilik ve finans gibi konuları odağımıza alarak bireylerin gelişen teknolojiyle beraber kapasitelerinin gelişimini destekledik. Farklı hedef kitlelerine göre belirlediğimiz eğitim içeriklerimizin yanında uluslararası network sağlamaya da her zaman önem gösterdik. Uzaktan çalışmanın yaygınlaştığı bu dönemde, dijital dönüşümü odağımıza alarak, uluslararası trendleri ve ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak Kuşadası Belediyesi iş birliğiyle Kampinova’yı tasarladık. Mekândan ve zamandan bağımsız olarak çalışan, sürekli seyahat halindeki dijital göçebelere, uzaktan çalışanlara, öğrencilere ve daha birçok kişiye doğanın içinde, çeşitli uluslararası programlara da dâhil olabilecekleri networklerle inovatif bir deneyim alanı sunmayı hedefliyoruz.”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nın Türkiye’de turizmin ilk başladığı yer olduğunu belirterek “Kentimiz Kuşadası, sahip olduğu doğal, tarihsel ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra yarım asrı aşan turizm deneyimi ile de Türkiye’nin turizm başkenti konumunda. Uzun yıllar boyunca tüm dünyada deniz-güneş-kum üzerine kurulu olan turizm anlayışı pandemi ile birlikte hızlı bir değişim sürecine girdi. Artık yeni bir dünya ve buna bağlı olarak yeni bir turizm anlayışı şekilleniyor. Bu anlayışı ise Y ve Z kuşağının talep ve beklentileri belirliyor. Dünyada artık çalışanların yüzde 40’ının zamana ve mekana bağlı kalmaksızın ‘dijital göçebe’ olarak çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. Kuşadası olarak bu değişime ayak uyduracak, dijital göçmenleri kentimize çekecek ve yeni turizmden payımızı alacak potansiyele sahibiz. Kampinova, üzerinde yapılaşmanın olmayacağı, eğitim, etkinlik ve paylaşım odaklı bir proje. Bu proje ile Kuşadası, çağımızın yeni turist tipi olan dijital göçebelerle tanışacak” dedi.  Başkan Ömer Günel, Kampinova’nın önümüzdeki yaz başına hazır olacağını söyledi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar