Habitat Sosyo – Ekonomik Kalkınma Programı, TANAP’ın geçtiği güzergahta yer alan Ardahan, Erzurum ve Kars illerinde bulunan 90 köy, kasaba ve mahallede sosyal ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesi hedefi ile geliştirilmiştir.
Bu kapsamda 29 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Ardahan ilinde, Çocuklar için Sosyal ve Finansal Beceriler eğitmen eğitimimiz gerçekleşecektir.
Program kapsamında eğitmen olan kişiler Ardahan, Erzurum ve Kars illerinden yaşadığı bölge öncelikli olmak üzere Çocuklara yönelik sosyal ve finansal becerilere yönelik eğitimleri gerçekleştirecektir.
Çocuklar için Sosyal ve Finansal Beceriler Eğitimi’nin başlıca amacı; çocukları topluma katkı sağlayabilen aktif bireyler olarak yetiştirebilmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatarak onların toplumsal ve ekonomik açıdan güçlü vatandaşlar olmalarına olanak sağlamaktır. ÇSFE çocukların kendi yaşamları üzerindeki denetimlerini ve özgüvenlerini artırmayı, kendilerini etkileyen toplumsal süreçlere katılımlarını özendirmeyi hedeflemektedir. Çocukların finansal becerilerinin ve potansiyellerinin geliştirilmesi okullarda yaygın olarak teşvik edilmektedir.
ÇSFE yoluyla çocuklar sosyal konuları inceleyerek, kaynakların kıtlığının ve bu kıt kaynakların kullanımında insanlar arasında eşitsizlikler olduğunun farkına vararak yarar sağlayabilirler. Dahası, ÇSFE, çocukların insan haklarını ve etik davranışların kavramasında bir temel kullanılabilir. Çocuklar, kendi haklarının neler olduğunu öğrenerek, başkalarının da kendileriyle aynı eşit haklara sahip olduğunu ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için başkalarıyla birlikte çalışabileceğini kavramaktadır.
Kimler eğitmen olabilir?
Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.
Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 150 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.
Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?
Katılımcıların konaklama, yeme – içme ve ulaşım masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
Son Başvuru: 23 Nisan 2018
Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.
* Sorularınız için hasekap@habitatdernegi.org adresine mail atarak gerekli bilgiyi edinebilirsiniz.