HASEKAP Kapsamında Fikir Üretme Kampları Gerçekleştirildi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Habitat Sosyo-Ekonomik Kalkınma Programı çerçevesinde 1 Ağustos Ardahan’da, 2 Ağustos Erzurum’da ve 3 Ağustos Kars’ta Fikir Üretme Kampları 35 kooperatifin katılımıyla gerçekleşti.  Her ilden üçer kooperatif olmak üzere toplamda 9 kooperatif Habitat Sosyo-Ekonomik Kalkınma Programı tarafından desteklenme kapsamına alınarak kamp tamamlandı.

2.Tur Kooperatifçilik Fikir Üretme Kamplarının ekim ayında yapılması planlanmaktadır. Kamp süresince 9 fikir de desteklenerek toplam 18 iş fikri teknik destek ve mentorlük hizmetleriyle güçlendirilecektir.

Program Hakkında

Habitat Derneği’nin TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları iş birliği ile yürütmekte olduğu; TANAP Doğal Gaz Boru Hattı güzergâhında bulunan 3 il, yaklaşık 90 köy ve kasabada sosyal ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesini hedeflediği program 4 ana faaliyet başlığı altında yürütülmektedir.

İlk ana faaliyeti olan Eğitim Programı ile bugüne dek 19.037 çocuk, genç, yetişkin, kadın, erkek, çiftçi ve engelli bireylere yönelik yüz yüze eğitimler gerçekleştirildi. Eğitim Programı kapsamında; çocuklara yönelik kodlama ve sosyal finansal beceri okuryazarlığı, gençlere ve yetişkinlere yönelik ise finansal, teknolojik ve girişimcilik okuryazarlığı alanlarında eğitimler verildi.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Basın Bültenine Ulaşmak için Tıklayınız.

Etkinliklerden Fotoğraflara Ulaşmak için Tıklayınız.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar