İnternetle Hayat Kolay Eğitmen Eğitimi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığıyla yürütülen “İnternetle Hayat Kolay” Projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!

İnternetle Hayat Kolay Projesi 2020 dönemi ilk eğitmen eğitimi, 20-23 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir.  Eğitmen eğitiminde, Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama başlıkları olmak üzere iki ana müfredata yönelik eğitimler verilecektir. Başvurularda cinsiyet dengesi ve bölgesel dağılım gözetilerek başvuru durumuna göre kadın adaylara öncelik tanınacaktır. Yeni gönüllülerin dâhil edileceği eğitmen eğitimi kapsamında, 30 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Başvuruların incelenmesi sürecinde gönüllü eğitmen adayının, eğitim içeriği ile ilgisi ve tecrübesi göz önünde bulundurulacaktır.

Sen de kadınların güçlenmesi ve istihdamının desteklenmesine gönüllü olarak katkıda bulunmak istiyorsan hemen başvur.

Kimler başvuruda bulunabilir?

• Kadın çalışmaları alanında deneyime sahip/ilgisi olan,
  • Sivil toplum alanında gönüllü olmak isteyen ve bu alanda çalışma motivasyonuna sahip olan,
  • İş takibi konusunda sorumluluk sahibi olan ve yıl boyunca İnternetle Hayat Kolay Projesi’ni takip etmeyi taahhüt eden,
  • Bilişim alanına ilgisi ve yeterliliği olan 18 yaş üstü kişiler başvuruda bulunabilir.

Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?

• Katılımcıların yol, konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.
  • Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ile paylaşılacaktır.
  • Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.

Eğitim müfredatı neleri kapsamaktadır?

Dijital Okuryazarlık: Kadınların sosyal medya okuryazarlık oranlarının artması, güvenli internet kullanımını desteklenmesi ve sosyal medya araçları konusunda becerilerinin artması hedeflenmektedir.

Dijital Pazarlama: Kadınların sosyo-ekonomik hayata katılımını desteklemek amacıyla sosyal medya pazarlaması, online satış, e-ticaret mevzuatı gibi konularda farkındalıklarının artması amaçlanmaktadır.

İnternetle Hayat Kolay Projesi Gönüllü Eğitmeni sorumlulukları nelerdir?

• Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermek
  • Bir yıllık dönemde en az 100 kadına ulaşarak, verdikleri eğitimleri raporlamak
  • Son katılımcının (İnternetle Hayat Kolay Projesi eğitimlerini alacak olan kadınların) takibini sağlamak
  • Yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve Habitat Derneği’nin / İnternetle Hayat Kolay Projesinin savunuculuğunu yapmak

Proje Hakkında:

2014 yılından beri devam eden İnternetle Hayat Kolay Projesi, toplumda online hayat ile tanışmamış, dijital dönüşümünü tamamlayamamış kesim için internet kullanımı konusunda temel bilgi eksikliğini gidermeyi amaçlamıştır. Bu amaçla beraber, bireylerin dijital yaşama geçişleri konusunda kapasitelerini eğitimler aracılığı ile geliştirmeyi hedeflemiştir. Proje kapsamında 2014-2019 yılları arasında 50.000 kişiye yüz yüze eğitimler ile ulaşılmıştır. Bu faydalanıcıların %61’ini kadın katılımcılar oluştururken %39’unu erkek katılımcılar olmuştur. Proje 2014-2019 döneminde başarıyla amacına ulaşmış ve bireylerin bilgi iletişim teknolojilerine erişim imkanlarının artmış olduğu veriler ile doğrulanmıştır.

Ekonomik büyümede sürekliliğin sağlanması, sosyal kalkınma ve sosyal adaletin tam olarak gerçekleşmesi, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir unsuru olan kadınların işgücüne katılımı ve istihdamı ile mümkün olacaktır. Günümüz Türkiye’sinde ise kadınların istihdama katılımının ve dijital becerilerinin erkeklere oranla düşük olduğu raporlarla doğrulanmaktadır.

Bu kapsamda 2014 yılından beri devam eden İnternet ile Hayat Kolay Projesi, ikinci fazında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında kadınların bilgi ve iletişim teknolojileri, e-hizmetler ve e-ticaret gibi konularda bilgi birikimlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

İnternetle Hayat Kolay Projesi kapsamındaki yeni eğitim içerikleri ile kadınlar öncelikle kendini geliştirme fırsatı bulacak, içindeki potansiyeli ve enerjiyi açığa çıkararak istihdama katkı sağlayacak bireyler konumuna gelecektir. 2019-2020 yılları içerisinde İnternetle Hayat Kolay Projesi Eğitim Müfredatı ile 81 ilde 5.000 kadına eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Eğitimlerinden yararlanan kadınlar arasından 500’ü ile Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri gerçekleştirilmesi ve devamında 100 tanesine mentörlük desteği verilmesi planlanmaktadır.

SON BAŞVURU TARİHİ: 9 Şubat 2020 (Saat – 18:00)

Benzer Yazılar