Kadın İçin Teknoloji Projesi Eğitmen Eğitimi

Kadın için Teknoloji Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Teknosa ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen ve kadınların dijital dünyayla yakınlaşmalarını sağlayan akıllı telefon ve bilgisayar teknolojileri gibi araçları daha iyi kullanmalarını amaçlayan Kadın için Teknoloji Projesi’nde şimdi senin desteğine ihtiyacımız var.

Sen de Türkiye’nin farklı bölgelerinden kadınlara gönüllü bir şekilde teknoloji eğitimleri vermek istiyorsan, 09-10 Eylül 20223 tarihleri arasında gerçekleşecek Eğitmen Eğitimi’mize hemen başvur.

Kadın için Teknoloji Projesi Eğitmen eğitimimiz 9-10 Eylül 2023 tarihlerinde Adana’da gerçekleşecektir, kontenjan sınırlıdır. Yalnızca Adana’dan başvuran katılımcılar programa dahil edilecektir.

Eğitmen Eğitimi İçeriği

Eğitim kapsamında gönüllü eğitmen adaylarına yerelde gerçekleştirecekleri eğitim programı aktarılacaktır. Hedef kitleye yönelik eğitimler aşağıdaki konu başlıklarını kapsamaktadır:

• Teknoloji Okuryazarlığı Eğitimi
  • Kariyer Planlama Eğitimi
  • Mobil Fotoğrafçılık Atölyesi
  • Canva Atölyesi

Detaylı program eğitime kabul edilen katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Kimler eğitmen olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma konusunda yüksek motivasyona sahip,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Teknoloji bilgisi ile sunum ve iletişim becerisi olan,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • İlgili bölümlerden mezun ve/veya eğitimine devam eden üniversite öğrencileri ile 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmalarını bekliyoruz.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

• Proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye ulaştırmak,
  • Yerel iş birliklerinin oluşturulmasına destek olmak (STK, öğrenci toplulukları, kooperatifler, yerel yönetimler vb.),
  • Bir yıllık dönemde en az 150 kadına ulaşmak,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Çevrim içi ve yüz yüze proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmak,
  • Yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesine destek olmak ve projenin savunuculuğunu yapmak.

Not: Eğitim vereceğim kadınları nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Eğitmen Eğitiminin detayları nelerdir?

• Eğitmen eğitimi 09 – 10 Eylül   2023 tarihleri arasında  gerçekleşecektir.
  • Kontenjan sınırlıdır.
  • Eğitmen Eğitimimiz Adana’dan gelen başvurulara açıktır.

Son Başvuru Tarihi: 3 Eylül 2023 saat 23:59

Eğitmen eğitimine dair her türlü sorunuzun cevabını almak için dijitaldonusum@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.