Kadın Kooperatiflerini Destekleme Programı 

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Paramı Yönetebiliyorum projesi kapsamında Ocak 2021 itibariyle hayata geçirilen destek programı ile seçilecek olan 15 kadın kooperatifinin, eticaret ekosistemine dahil olabilmeleri için gerekli eğitimler ile desteklenmesi, ürettikleri ürünleri internet ortamında kooperatiflerine özel kurulacak olan eticaret sitelerinde pazarlamaları, kooperatiflerinin web sitelerinin kurulması ile birlikte internet ortamında görünürlük sağlanması ve kooperatif üyelerinin sosyoekonomik konumlarının güçlenmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. 

Proje Hakkında 

 Paramı Yönetebiliyorum, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında, 30 banka ve e-para kuruluşunun destekleriyle 2009 yılından bu yana devam eden, farklı hedef kitlelere yönelik bir finansal okuryazarlık projesidir. 

Proje kapsamında tüm Türkiye’de bireylere bütçe yapabilme, finansal kavramları anlama ve hayatları boyunca karşılarına çıkacak olan finansal ürün ve hizmetleri doğru kullanma becerisi kazandırmak üzere eğitimler verilmektedir. Eğitimlerde bütçe yapma, doğru ve kontrollü harcama, birikim ve yatırım, borç yönetimi, finansal hak ve yükümlülükler konuları işlenmektedir. 

Lise öğrencileri, ünversite öğrencileri, genç yetişkinler, girişimciler, çiftçiler, mavi yaka çalışanlar, emekliler ve kadın kooperatifleri olmak üzere farklı hedef kitlelerin ihtiyaçlarına yönelik eğitim içerikleri geliştirilmektedir. 

Kimler Başvurabilir? 

Destek programına; ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kadın kooperatifleri başvurabilecektir. 

Başvuru sahibi kooperatiflerin; ilgili mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmeleri, üretime katkısının bulunması, sürdürülebilirliği ve ayrıca kooperatifin faaliyet konularına uygunluğu aranacaktır. 

 Başvuru Tarihi 

 15  31 Ocak 2021 tarihleri arasında başvuru yapılacaktır. 

Kadın Kooperatiflerini Destekleme Programı Detayları  

Program kapsamında gelen başvuruların değerlendirilmesi sonucunda; ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden 15 kadın kooperatifine 1 yıl boyunca aşağıdaki maddeler halinde bulunan içerikler verilecektir:  

1- Kadın Kooperatiflerinin İnternet Sitelerinin Oluşturulması 

2- Kadın Kooperatiflerinin Dijital Kurumsal Kimlik Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi 

  • Logo Tasarımı
  • Konsept Tema Tasarımı (İşletmeye özel web tema)
  • Başlangıç Banner Tasarımı 

3- E-Ticaret Altyapılarının oluşturulup E-ticaret sitelerinin kurulması 

4- Temel Düzey Panel Eğitimi 

5– İleri Düzey Panel Eğitimi 

6– Pazaryeri Entegrasyonu E-ticaret eğitimi 

7– E-ticaret Alanında Başarılı Olmanın Püf Noktaları 

4- SEO Eğitimleri ve Pazaryeri Kurulum Eğitim ve Danışmanlığı 

5- Google ve Facebook Reklamları, Sosyal Medya Eğitimi  

6- Kadın Kooperatifleri için Finansal Okuryazarlık Eğitimi 

*Eğitimler Pandemi koşulları nedeni ile online olarak gerçekleştirilecektir. 

Başvuru Yöntemi, İstenilecek Belgeler ve Başvuru Kriterleri  

Başvurular www.habitatdernegi.org üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.  

İstenilecek Belgeler 

  • İmzaya yetkili yönetim kurulu üyelerinin imza sirküleri, 
  • Kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyeleri hakkında adli sicil belgesi, 
  • Kooperatifin en son yaptığı genel kurul tutanağı,
  • Kooperatifin faal olduğuna dair bağlı bulunduğu kurum müdürlüğünden alınacak faaliyet belgesi,
  • Kooperatif Tüzüğü 

*Başvuru sonuçları açıklandıktan sonra, programa dahil olmaya hak kazanan 15 Kadın Kooperatifinden Sanal Pos başvuruları için gerekli dokümanları hazırlamaları istenecektir. 

Başvuru Kriterleri 

  • E-ticaret altyapısı kurulu olmayan, E-ticaret yapmayan kadın kooperatifleri,
  • Geleneksel el işi, hediyelik eşya vb. üretimi gerçekleştiren* ve üretimine dair taahhüt veren kadın kooperatifleri,
  • Gıda ve yöresel gıda üretimi gerçekleştiren** ve üretimine dair taahhüt veren kadın kooperatifleri
  • Program kapsamında yıl boyunca gerçekleştirilecek olan eğitimlere bir kooperatif üyesinin tam ve eksiksiz katılımını taahhüt eden kadın kooperatifleri başvurabileceklerdir. 

* Geleneksel el işi ve hediyelik eşya vb üretimi gerçekleştiren Kadın Kooperatifleri için minimum 50 çeşit ürün yelpazesi olması gerekmektedir. 

** Gıda ve yöresel gıda üretimi gerçekleştiren Kadın Kooperatiflerinde ürün çeşitliliği aranmamaktadır. 

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçların Açıklanması 

Başvurular, UNDP, Habitat Derneği, Visa Türkiye ve İdeasoft tarafından değerlendirilecektir. Başvuruların değerlendirme aşamasında; ürün çeşidi ve aktif kooperatif üye sayısı fazla olan kadın kooperatifleri önceliklendirilecektir. 

Programa katılmaya hak kazanan kadın kooperatiflerine başvuru formunda tarafımıza ilettikleri iletişim adresleri üzerinden dönüş sağlanacaktır. 

Sorularınız için  ugurcan@habitatdernegi.org adresine mail atabilir ya da 0549 726 03 26 numaralı telefon numarasından bizlere ulaşabilirsiniz. [/vc_column_text][vc_btn title=”Başvuru için tıklayınız.” color=”orange” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F210050703295950|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar