Kodlama Eğitmen Eğitimi

[vc_row][vc_column][vc_tabs][vc_tab title=”Türkçe” tab_id=”1569419542-1-74″][vc_column_text]Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Habitat Derneği ve BM Kadın Birimi Kendi Kendine Yeterliliğinin Güçlendirilmesi” Projesi, Suriyeli ve ev sahibi kadınların ve kız çocuklarının sosyal uyumunu ve yaşam becerilerini, iki ana program uygulayarak artırmayı hedefliyor: Sosyal Uyum Programı ve Beceri Geliştirme Programı.

Beceri Geliştirme Programı kapsamında, Kodlama konusunda 17-20 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenecek gönüllü eğitmen eğitimi kapsamında 25 kişilik kontenjan bulunmaktadır.

Eğitmen eğitimine katılanlar Scracth programı üzerinden kodlama eğitimleri alacaklardır. Scracth, blok tabanlı kodlamanın ilk çalışmalarından biri olup, kodlamanın en kolay haline dönüşmüştür. Scracth eğitimi ile çocukların algoritmik düşünce becerileri gelişir. Yalnızca kodlama öğrenmezler. Hayata karşı bakış açıları gelişir.

*** Eğitim Gaziantep, İstanbul, Kilis, ve Şanlıurfa’dan başvurulara açıktır ***

Değerlendirmelerde; Habitat Derneği’nin daha önceden düzenlediği etkinliklerine katılımı, dil bilgisi düzeyi (Katılımcıların Arapça ve/veya Türkçe bilmesi gerekmektedir.), proje hedef kitlesi ve kodlama konularına ilgisi göz önünde bulundurulacaktır. Eğitimin dili Türkçe olup Arapça çeviri desteği sağlanacaktır.

Son başvuru tarihi: 10 Ekim 2019

*** Proje etkinlikleri sadece kadınların başvurularına açıktır.

Eğitmen eğitiminin detayları nelerdir?

· Katılımcıların yol , konaklama ve 3 öğün yemek masrafları proje tarafından karşılanacaktır.

· Eğitimin gerçekleşeceği şehir bilgisi sadece başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler ile paylaşılacaktır.

· Katılımcıların eğitimin tamamına katılması gerekmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 8 Ekim 2019[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”العربية” tab_id=”1569419542-2-48″][vc_column_text]

هدف مشروع (التماسك الاجتماعي والمرونة للنساء والفتيات من السوريين والمجتمع المضيف) بتمويل من الاتحاد الأوروبي وتنفذه جمعية هابيتات ووكالة المرأة بالأمم المتحدة، إلى تحسين التماسك الاجتماعي والمهارات الحياتية للنساء والفتيات السوريات والمجتمع المضيف. يوجد في المشروع برنامجين: برنامج التكيف الاجتماعي وبرنامج تنمية المهارات

ضمن نطاق برنامج تطوير المهارات، فإننا نسعى إلى تدريب 25 متطوعة في تدريب إعداد المدربين المتطوعين في الرموز البرمجية الذي سيعقد في 17–20 تشرين الأول 2019

*** طلبات التسجيل ستكون متاحة للمتقدمين من غازي عنتاب وإسطنبول وكليس وشانلي أورفا ***

خلال عملية اختيار المتقدمين ستتم الأخذ بالاعتبار المشاركة في الأنشطة السابقة لجمعية هابيتات، المهارات اللغوية (على المتقدمين معرفة اللغة العربية و/ أو التركية)، وأن يكون لديهم اهتمام في الوعي المالي ستكون نقاط فارقة.

الأشخاص الذين سيشاركون في تدريب إعداد المدربين في الرموز البرمجية فإنه سيكون من خلال تعلم برنامج سكراتش
برنامج سكراتش هو النسحة المبسطة والسهلة لتعلم الرموز البرمجية ويعتبر من الدراسات الأولية في نظم سلاسل البناء البرمجي التطبيقي.
تدريب سكراتش يساهم في تطوير مهارات التفكير الألوغاريتمي الحسابي عند الأطفال, فهم لا يتدربون على فهم الرموز البرمجية فقط من خلال برنامج سكراتش, إنما تدريب سكراتش يساعد على توسعة نظرة الطفل نحو العالم

آخر موعد للتقديم: 8 تشرين الأول 2019

*** أنشطة المشروع متاحة للنساء فقط

ما هي تفاصيل تدريب إعداد المدربين؟

سيتم تغطية السفر والإقامة و3 وجبات من قبل المشروع

سيتم مشاركة معلومات المدينة حيث سيتم التدريب فقط مع الأشخاص الذين يكون تقييم طلبهم إيجابيًا

يتعين على المشاركين حضور التدريب بأكمله

التدريب سيكون باللغة التركية وسيتم توفير الترجمة للغة العربية.

آخر موعد للتقديم: 10 تشرين الأول 2019

[/vc_column_text][/vc_tab][/vc_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayın. | اضغط هنا لتعبئة طلب التسجيل” style=”outline” color=”primary” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-mouse-pointer” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F92534608500958||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]