Kültür Turları – Gaziantep Kalesi

[vc_row][vc_column][vc_tabs][vc_tab title=”Türkçe” tab_id=”1569419542-1-74″][vc_column_text]Suriyeli Kadınların, Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından Habitat Derneği ortaklığında uygulanan “Suriyeli Kadınların, Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması” Projesi, Suriyeli ve ev sahibi kadınların ve kız çocuklarının sosyal uyumunu ve yaşam becerilerini, iki ana program uygulayarak arttırmayı hedefliyor: Sosyal Uyum Programı ve Beceri Geliştirme Programı.

Proje illerinde (Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve İstanbul) kentsel gezi turları, müze ziyaretleri, iş fuarı ziyaretleri ve gastronomi fuarı ziyaretleri gibi sosyal adaptasyon ve kültürel bilgilendirme aktivitelerinin düzenlenecek. Bu sadece her iki toplumun sosyal entegrasyonunu kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda toplumsal katılım yoluyla kadınların ve kız çocuklarının özgüvenini geliştirecek ve iki toplumun kadınları arasındaki dayanışmayı artıracak.

Habitat Derneği Sosyo Ekonomik Uyum Programı Suriyeli Kadınların, Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması Projesi kapsamında 21 Aralık 2019 tarihinde  Gaziantep Kalesi’ne “Kültürel Gezi” düzenliyoruz. İlgili gezi kapsamında 30 kişilik kontenjan bulunmaktadır.

*** Bu etkinlik sadece Gaziantep’te yaşayan kadınların ve kız çocuklarının başvurularına açıktır.

Etkinlik Planı:

  • Planlanan etkinlik süresi 4 saattir.
  • Etkinliğe katılım sağlayan kadınların ilgi alanlarına yönelik sohbet/tartışma ortamı sağlanacak.
  • Etkinlik sırasında katılımcıların öğle yemeği proje bütçesi tarafından karşılanacaktır.

Son Başvuru Tarihi:   18.12.2019[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”العربية” tab_id=”1569419542-2-48″][vc_column_text]

مشروع التماسك الاجتماعي والمرونة للنساء والفتيات من السوريين والمجتمع المضيف.

بتمويل من الاتحاد الأوروبي وتنفيذه جمعية الهبيتات ووحدة المرأة بالأمم المتحدة، يهدف إلى تحسين التماسك الاجتماعي والمهارات الحياتية للنساء والفتيات من المجتمع السوري والمجتمع المضيف مع برنامج التكيف الاجتماعي وبرنامج تنمية المهارات.سيتم تنظيم أنشطة التكيف الاجتماعي والمعلومات الثقافية مثل جولات مشاهدة المعالم الحضرية، وزيارات المتاحف، وزيارات المعارض التجارية، وزيارات المعرض لفن الطهو في مقاطعات المشروع (غازي عنتاب، شانلي أورفا، كيليس واسطنبول). لن يؤدي ذلك إلى تسهيل الاندماج الاجتماعي لكلا المجتمعين فحسب، بل سيعزز أيضًا الثقة بالنفس لدى النساء والفتيات من خلال المشاركة الاجتماعية وزيادة التضامن بين نساء المجتمعين.

برنامج العمل مع  اللاجئين التابع لجمعية الهبيتات نحن ننظم رحلة ثقافية في 21 كانون الأول 2019 في نطاق مشروع التماسك الاجتماعي والمرونة للنساء والفتيات من السوريين والمجتمع المضيف. هناك حصة لعدد 30 شخص في هذا النشاط.

أنشطة المشروع متاحة فقط للنساء والفتيات.

*** هذا النشاط فقط النساء والفتيات اللواتي يعشن في غازي عنتاب، هذا النشاط مجاني

خطة النشاط:

مدة النشاط 4 ساعات

سيتم تسيير الحوارات بين النساء في مواضيع تهمهم.

سيتم تقدير وجبة غداء سريعة للمشاركات خلال النشاط.

أخر موعد لتقديم طلبات التسجيل في

18 كانون الأول 2019

[/vc_column_text][/vc_tab][/vc_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Başvurmak için tıklayın. | اضغط هنا لتعبئة طلب التسجيل” style=”outline” color=”primary” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-mouse-pointer” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fform.jotform.com%2F93372735508968||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar