MakeX Robotic Competition’dan Dünya 3.lüğü İle Dönüyoruz

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/qoIjqcJJYMs” align=”center”][vc_column_text]Çin’in Guangzhou eyaletinde 5-9 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen ve 21 ülkeden 350 takımın katıldığı MakeX Robotic Competition’da ülkemizi temsil eden Adana Vakıfbank Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu “XSun Team” takımımız dünya 3.’sü oldu.

Yarını Kodlayanlar projemiz kapsamında destek verdiğimiz ve kodlama eğitimlerimiz ile çocuk hackathon’larımızda başarı elde eden Adana Vakıfbank Ortaokulu öğrencilerinden oluşan robotik takımımız “XSun Team”, final grubunda Bursa’dan katılan Türk ekibi Makersteam ile üç turlu ikili ittifak görevini yerine getiren ekip tam puan aldı. Yarışma kuraları gereği tam puan alan diğer iki takımla yapılan zaman sıralaması sonucunda saniye farkıyla iki Çin takımının gerisinde kaldı. Yarıştıkları kategori olan “Blue Planet Junior High School” kategorisinde 56 takım arasından 3.lüğü elde etmeyi başardılar.

Dünyanın 21 ülkesinden 350 takım ve binlerce öğrencinin katıldığı yarışmaya Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Finalleri’nde 46 takım arasında ilk 3’e girerek Çin’deki dünya finaline gitmeye hak kazanan takımımız, 6 aylık çalışma sürecinde yoğun bir temponun sonunda ülkemiz için büyük bir başarı elde ettiler.

Makeblock üretimi Mbot robotlarla yapılan kodlama ve tasarımı bir araya getiren yarışmalarda; dört tur maç, bağımsız maç ve üç tur ittifaklı maçlar yapıldı. Adana ekibinde öğretmenleri Abdurrahman Gündeşlioğlu ve Muhammet Yılmaz’ın koçluğunda Deniz Gündeşlioğlu ile Onur Ata Özyiğit yarıştı. Bursa ekibinden Deniz Kan ve İrem Toker’le birlikte ekip görevini yerine getirerek dereceye girmeye hak kazandılar.

Türkiye’de bilişim odaklı dönüşümde dijital dünyanın dili olarak kabul edilen kodlamayı yaygınlaştırmak hedefiyle Türkiye Vodafone Vakfı ile hayata geçirdiğimiz Yarını Kodlayanlar projemizle genç nesillerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.[/vc_column_text][vc_gallery interval=”10″ images=”20605,20604,20606,20607,20608,20609,20610″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar