Microsoft ve Habitat’ın Yeni Dijital Eğitim Platformu “geleceginitasarla.com” Açıldı

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Microsoft ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen “Geleceğini Tasarla Projesi” kapsamında hayata geçirilen dijital eğitim platformu “geleceginitasarla.com” kullanıma açıldı. Sosyal ve dijital becerileri geliştirmede kullanıcılara yol gösterici olmayı hedefleyen dijital eğitim platformunun içerisinde, etkili sunum hazırlama tekniklerinden CV hazırlamaya kadar geniş yelpazedeki içerikler yer alıyor.

Microsoft ve Habitat Derneği ortaklığında 2004 yılında başlayan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi” kapsamını değiştirerek 2014 yılından itibaren “Geleceğini Tasarla” adıyla gelişerek yola devam etmektedir. İş arayan gençlerin dijital ve sosyal becerilerini geliştirmenin yanı sıra istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefleyen proje kapsamında pandemi döneminde hayata geçirilen “geleceginitasarla.com” kullanıma açıldı.  Dijital eğitim platformunun içerisinde dijital içerik oluşturma, dijital ofis ortamı, dijital okuryazarlık, etkili sunum hazırlama, Microsoft Office temel bilgiler ve veri ile çalışma başlıkları altında zengin eğitim içerikleri yer almaktadır. Her bir kullanıcının “dijital okuryazar” olmasını hedefleyen platform, kullanıcılara dijital yetkinliklerini geliştirme fırsatı sunuyor. Aynı zamanda dijital yetkinliklerini geliştirme ve sosyal becerilerini zenginleştirerek iş arama süreçlerinde etkin olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. 

Yeni dönemde yetkinlikler konusunun ön plana çıktığını söyleyen Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır “Microsoft ile 2004 yılında “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi” ile yola çıktık. Sonrasında 2014 yılında “Geleceğini Tasarla” adıyla bunu bir programa dönüştürdük. Geleceğini Tasarla Projesi’ne baktığımız zaman pandemiyi öngöremesek de pandemi sonrası davranış değişiklikleri ve yetkinlikler konusunda önemli içerikler oluşturduğumuzu görüyoruz. Türkiye’deki teknolojik dönüşüme paralel olarak gelişen “Geleceğini Tasarla Projesi” kapsamında “geleceginitasarla.com” adıyla yeni bir dijital eğitim platformu oluşturduk. Pandemi döneminde gelişen ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak oluşturduğumuz bu online eğitim platformu, kullanıcılara dijital ve sosyal becerilerini geliştirmeleri konusunda olanak sağlıyor. Aynı zamanda zengin eğitim içerikleriyle kullanıcıların yetkinliklerini geliştirerek, iş arama süreçlerinde de etkin olmalarına katkı sağlayacağı kanısındayım” açıklamasında bulundu.

Dijitalleşmenin ivme kazanmasının, gençler için önemli fırsatlar doğurduğun altını çizen Microsoft Kamu Sektörü ve Kamu Yatırımları Direktörü Erdem Erkul, yaptığı açıklamada, “Covid-19 salgınından en çok etkilenen gruplardan birisi de gençler. Ben de karantina sürecinde gerçekleştirdiğim yayınlara genç arkadaşlarımı konuk ederek onların bu süreçteki fikirlerini öğrenme fırsatı buldum. Eğitim süreçlerindeki değişiklikler ve karantina süreçlerinin küresel ekonomi üzerine yarattığı baskı, gençlerin önünde bir engel olarak duruyor. Fakat karantina sürecinin en iyi yan etkisi olarak tanımlayabileceğimiz dijitalleşmenin ivme kazanması, gençlerimiz için önemli fırsatlar doğuruyor.

İvme kazanan dijitalleşmenin yarattığı fırsatları gençlerimizin daha kolay değerlendirebilmesi için inşa edilen Geleceğini Tasarla Programı, geleceğin iş dünyası için gereken becerileri gençler ile birleştirerek ülkemizin istihdamını artırmayı amaçlamaktadır. Bu hedef Covid-19 günlerinde de devam ediyor ve büyük katkılar sağlıyor. Yıllardır süre gelen Geleceğini Tasarla programıyla daha çok gence ulaşarak dijital dünyayı yeniden şekillendireceğimize gönülden inanıyorum” ifadelerine yer verdi.[/vc_column_text][vc_btn title=”Web sitemize gitmek için tıklayın.” color=”orange” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fgeleceginitasarla.com|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar