Paramı Yönetebiliyorum Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Günümüz dünyasında gençlerin temel finansal kavramları bilmeleri, parasal işlemleri yürütebilmeleri, tüketim ve tasarruf alışkanlıklarını fark etmeleri ve iyileştirmeleri için finansal okuryazar olmalarının öneminden hareketle, lise ve üniversite öğrencileri ile genç yetişkin bireylerin finans alanında bilinçlenmesi için katkıda bulunmak isteyen gönüllü eğitmenlerimizi arıyoruz.

Sen de bireylere (lise, üniversite ve genç yetişkin) finansal okuryazarlığın önemi ve gerekliliğini anlatmak istiyorsan, gönüllü eğitmen olmak için HEMEN BAŞVUR!

Kimler eğitmen olabilir?

• Gönüllü eğitmen olma motivasyonuna sahip,
  • Finansal okuryazarlık alanında bilgisi veya ilgisi olan,
  • Projeye zaman ayırabilecek,
  • Verdiği eğitimleri raporlayabilecek,
  • Meraklı ve öğrenmeye açık olmalarıdır.

Eğitmen Eğitimi müfredatıyla ulaşılmak istenen;

• Finansal okuryazarlık kavramının öğrenilmesi,
  • Paranın tarihçesi hakkında bilgi edinilmesi,
  • Bütçe yapabilmenin öneminin kavranması,
  • Herhangi bir bütçeye sahip kişinin birikim yapabileceğinin kavranması,
  • Bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda satın alma yapma farkındalığını kazanması,
  • Borçlanmanın çeşitlerinin ve planlı borçlanma yöntemini öğrenilmesi,
  • Ödeme araçları ve bankacılık işlemleri hakkında bilgi/fikir sahibi olunması,
  • Yatırım araçları hakkında bilgi ve fikir sahibi olunması,
  • Temel makroekonomi kavramları hakkında bilgi edinilmesidir.

Eğitmen Eğitimi programı dahilinde yazılı olan müfredat, eğitim simülasyonları ve atölye çalışmaları gibi oturumlarla gönüllü eğitmenlerimize aktarılacaktır.

Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden beklenen;

• Proje ekibi ile birlikte eğitimler planlamak,
  • Eğitim içeriğini hedef kitleye aktarmak,
  • Bir yıllık dönemde bireylere ayda en az 2 kere çevrimiçi veya fiziksel eğitim vermek,
  • Gerçekleştirdiği eğitimleri proje ekibine raporlamak,
  • Yüz yüze ve dijital platformlarda proje faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak,
  • Dijital platformlar dışında yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerini yürütülmesine destek olmak.

Eğitim vereceğim kitleyi nasıl bulacağım diyorsan, hiç korkma! İnisiyatif alarak onlara kendin de ulaşabilirsin ya da Habitat Derneği olarak bizler de sana destek olabiliriz.

Eğitmen Eğitimi detayları nelerdir?

• 05 – 07 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak olan Eğitmen Eğitimimiz çevirim içi olarak gerçekleştirilecektir.
  • Eğitmen Eğitimine tam zamanlı katılım gerekmektedir.

Eğitmen Eğitimi Tarihleri: 5 Mayıs – 7 Mayıs 2023

Son Başvuru Tarihi: 1 Mayıs 2023, saat 23:59

Not: Son başvuru tarihinden sonra başvurusu olumlu olan kişilerle online mülakat görüşmesi yapılacaktır.

Proje hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzun cevabını almak için busratutuncu@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi, tüm Türkiye’de bireylere finansal kavramları anlama, kişisel mali kaynaklarını bütçeleme ve hayatları boyunca karşılarına çıkabilecek finansal ürün ve hizmetleri doğru kullanabilme konularında destek sunmayı amaçlayan bir finansal okuryazarlık eğitim programıdır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında yürütülen proje, gençlerin sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri için doğru ve kontrollü harcama, birikim ve yatırım, borç yönetimi, finansal hak ve yükümlülükler gibi konularda bilinçlenmeleri hedefiyle, 2009 yılında yola çıkmıştır. Üye bankaların katılımıyla geliştirilen proje ilerleyen yıllarda çiftçiler, mavi yaka çalışanları, kadın kooperatifleri ve emeklileri de hedef kitlesine dahil ederek finansal okuryazarlık segmentini genişletmiştir.

Benzer Yazılar