Sosyal Fayda Zirvesi’nde İyilik Konuşuldu | #2030Şimdi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tükiye’de bu sene altıncısı düzenlenen Sosyal Fayda Zirvesi, 25 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu yıl ki teması “İyiliğe Giden En Kısa Yol” olan Sosyal Fayda Zirvesi’nde siyaset, sanat, iş ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden birçok kişi katıldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ve TBWAFORGOOD tarafından düzenlenen Zirve’de 2030 Gündemi, Küresel Amaçlar ve gençlerin gönüllülüğe katılımı konuları öne çıkan başlıklar oldu.

Sosyal Fayda Zirvesi’nin açılış konuşmasında, 2030’un tüm insanlık için her açıdan büyük bir sınav olacağını belirten UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için bütçenin az olduğunu fakat inovasyon ve fikirlerin pozitif değişiklikler yaratacağını vurguladı. UNDP Türkiye Stratejik Ortaklıklar ve Özel Sektör Yöneticisi Hansın Doğan moderatörlüğünde gerçekleşen “Paramı Yönetebiliyorum” panelinde Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ile Visa Güneydoğu Avrupa Bölgesi Pazarlama Başkanı Birim Gönülşen Özyürekli, 10 yıldan bu yana yürütülen Paramı Yönetebiliyorum Projesi’ni ve Türkiye’deki finansal bilinç konusunu konuştular.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır paneldeki konuşmasında şunları ifade etti:

“Visa Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında 2009 yılından bu yana yürüttüğümüz Paramı Yönetebiliyorum Projesi, 10’uncu yılını geride bıraktı. Türkiye’nin 81 ilinde toplamda 2294 gönüllü eğitmen ile 1 milyon 390 bin 778 kişiye yüz yüze eğitimlerimizi ile ulaştırdık. Projenin yeni döneminde hedef kitleyi daha da büyüterek Kadın Kooperatifleri ve Emekliler üzerine de finansal okuryazarlık eğitimlerimizi gönüllü eğitmenlerimizin desteği ile gerçekleştireceğiz. Bu iki yeni segment ile birlikte Türkiye’nin 81 ilinde toplamda 500 bin katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz.”

Visa Güneydoğu Avrupa Bölgesi Pazarlama Başkanı Birim Gönülşen Özyürekli ise şöyle konuştu:

“Kurum olarak sosyal etki projelerinin de en az işimiz kadar sürdürülebilir bir şekilde hayatımıza dahil olmasını istiyoruz. Paramı Yönetebiliyorum Projemizi ortaklarımız Habitat Derneği ve UNDP ile birlikte yürütüyoruz ve 27 bankamız bu projeyi destekliyor. 10 yıllık süreçte 1 buçuk milyon insana finansal eğitimleri yüz yüze ulaştırdık. Bireysel olarak finansal konuları yönetebilmek ve nasıl birikim yapılacağını çözmek çok kıymetli bir şey. Bunu devam ettirmek istiyoruz.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar