Sosyal Finansal Farkındalık Yerel Eğitimi / İstanbul – التدريب المحلي في الوعي المالي الاجتماعي / اسطنبول

[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs][vc_tta_section title=”Türkçe” tab_id=”1574321024188-47af5710-3713″][vc_column_text]Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve UN Women, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Habitat Derneği ortaklığında yürütülen “Suriyeli Kadınların, Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması” projesi iki ana program yoluyla ev sahibi toplum ile Suriye toplumundaki kadın ve kız çocuklarının sosyal uyumlarının ve yaşam becerilerinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Her iki topluluktan da bireylerin gönüllük esasıyla çalışacağı proje, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Şanlıurfa illerinde yaygınlaştırılmaktadır.

Projenin diğer ana programı olan Beceri Geliştirme Programında ise kadın ve kız çocuklarına yönelik sosyal finansal okuryazarlık verilmektedir.

Eğitim, hem Suriyeli hem de Türk kadınların sosyal finansal farkındalıklarını artırmayı, becerilerini geliştirmeye ve toplumda finansal sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlayan bilgileri içermektedir.

*** Bu etkinlik sadece İstanbul’da yaşayan kadınların başvurularına açıktır***

· Yerel katılım beklenmektedir, katılımcıların ulaşım masrafları karşılanmayacaktır.

· Etkinlikler Arapça olarak gerçekleştirilecektir.

Son başvuru tarihi: 30.01.2020[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”العربية” tab_id=”1574321024204-ff96049f-be3d”][vc_column_text]

يهدف مشروع “التماسك الاجتماعي والمرونة للنساء و الفتيات من السوريين و المجتمع المضيف “، بتمويل من الاتحاد الأوروبي وتنفيذه من قبل جمعية هابيتات ووحدة المرأة في الأمم المتحدة ، إلى تحسين التماسك الاجتماعي والمهارات الحياتية للنساء و الفتيات من المجتمع السوري و المجتمع المضيف مع برنامج التكيف الاجتماعي حيث يعمل أفراد من كلا المجتمعين على أساس طوعي ، ويتوسع هذا في 4 مدن تركية وهي غازي عنتاب ، كيليس ، اسطنبول و شانلي أورفا.

برنامج تنمية المهارات الحياتية ، وهو برنامج رئيسي آخر للمشروع ، وهو تأمين المعرفة المالية الاجتماعية للنساء والفتيات.

هدف التدريب إلى تعزيز كل من المرأة السورية والتركية في مجال الوعي المالي الاجتماعي وتطوير مهاراتهم وتزويدهم بالمعرفة التي تمكنهم من مواجهة مسؤولياتهم المالية في المجتمع

*** هذا النشاط فقط النساء والفتيات اللواتي يعشن في إسطنبول فقط***

· بالنسبة للمشاركين في الدورات التدريبية المحلية، لن يتم تغطية نفقات المواصلات

· التدريب سيكون باللغة العربية

آخر موعد للتقديم: 30.01.2020

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”English” tab_id=”1575306670677-0c0ff14f-4b7a”][vc_column_text]The project “Strengthening the Self-sufficiency of Syrian Women and Girls and the Host Community”, funded by the European Union and implemented by the Habitat Association and the United Nations Woman’s’ Unit, aims to improve the social cohesion and life skills of Syrian and host community women and girls with Social Adaptation Program and Skills Development Program. The Project, where individuals from both communities works on a voluntary basis, is executed in Gaziantep, Kilis, Istanbul and Şanlıurfa.

Life Skill Development Program, another main program of the project, social financial literacy is provided for women and girls.

The training aims to strengthen both Syrian and Turkish women in the field of social financial awareness, develop their skills and provide them with the knowledge that enables them to face their financial responsibilities in society.

*** Only women living in Istanbul are eligible for this event***

· For Local Trainings participants transportation expense won’t be covered

· Training will be in Arabic language.

Application Deadline: 30.01.2020[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][vc_btn title=”Kayıt olmak için tıklayın. | اضغط هنا لتعبئة طلب التسجيل | Click for apply!” style=”outline” color=”primary” align=”center” i_align=”right” i_icon_fontawesome=”fa fa-mouse-pointer” button_block=”true” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.jotform.com%2Fbuild%2F200212469403949||target:%20_blank|”][elfsight_social_media_icons id=”16″][/vc_column][/vc_row]