Sosyal Uyum için IMECE MUSIC CONCERT Gerçekleşti

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”23600,23599″ img_size=”full”][vc_column_text]Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Habitat Derneği ortaklığında 2016 yılından bu yana yürütülen İMECE Projesi’nin sosyal uyum etkinliklerinden biri olan “IMECE MUSIC CONCERT”, 26 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Sanat Performance’ta gerçekleşti. Müziğin birleştirici gücüyle kültürel ve dilsel sınırların ötesinde bir iletişim kurulmasını hedefleyen gecede, geçtiğimiz yıllarda İMECE BAND adıyla düzenlenen yarışmaya katılan gruplar sahne aldı.

Türkiye’de yaşayan mültecilerin ekonomiye katılım ve katkılarını sağlayarak, birlikte ortak bir gelecek oluşturmayı hedefleyen İMECE Projesi kapsamında bu yıl üçüncüsünü organize ettiğimiz IMECE MUSIC CONCERT’te, 2017 ve 2018 yıllarında düzenlenen İMECE BAND yarışmasına katılan gruplar sahne aldı. Sosyal uyumu müzikle birleştirmek amacıyla 270 kişinin katıldığı gecede ilk olarak Suriyeli ve İranlı müzisyenlerden oluşan “Mood Band” grubunun performansıyla başladı. Ardından Türk ve Azerbaycanlı müzisyenlerden oluşan “Dublin Groupsahne” grubunun performansı ile devam etti. Farklı müzik türleri ve stillerinin buluştuğu sosyal uyum odaklı etkinlikte müzisyenlerin performansı göz doldurdu.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ortaklığında 2016 yılında hayata geçirdiğimiz İMECE Projemiz kapsamında düzenlediğimiz eğitimler ve sosyal uyum etkinlikleriyle, Türkiye’de yaşayan mültecilere katkı sağlamaya devam ediyoruz. Mülteciler, ülkemize zenginlik katan değerlerdir. Hepimiz bu bakışı açısı ile yorumlarsak, o zaman barışa inanırız. Gerçekten barışı içselleştirmiş ve barış için adım atmış oluruz. Dünyanın daha güzel bir yer olması için bir kez daha gördük ki aslında şarkıların, müziğin dili yok. Müziğin evrensel bir dil olduğunu bu gece değerli müzisyenlerimizin şarkılarıyla tekrar göreceğiz. Bu süre zarfında katkı sağlayan değerli ortaklarımıza, katılımcılarımıza ve bu gece bizi yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza çok teşekkür ederiz.

UNHCR Geçim Kaynakları Direktörü Damla Taşkın ise şöyle konuştu:

“İMECE Projesi’nin ortakları olarak birlikte bir hayal kurduk. İçinde girişimcilik, teknoloji eğitimleri, mentorluk ve sosyal uyum kampların olduğu bir program oluşturduk. İnsanların zorla yerinden, yurdundan ayrılması kolay bir şey değil. Ama onlar hayal kurmaya ve üretmeye devam ettiler. Biz de onlarla birlikte güzel bir yolculuğa çıktık. Sanat ruhu iyileştirir, müzik hayatı güzelleştirir. Nietzsche’nin de dediği gibi “Müziksiz bir hayat hatadır.” Bu kadar güzel bir geceyi sizler olmasaydınız, gerçekleştiremezdik. Bizi bu yolculukta destekleyenlere, çabaları ile vazgeçmeyen katılımcılarımıza, bu geceye katılan müzisyenlerimize ve siz değerli konuklarımıza, rüyamıza ortak olduğunuz için binlerce kez teşekkür ederiz.”

[/vc_column_text][elfsight_social_media_icons id=”7″][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar