Eylül’de Sosyal Uyum İçin Sanat ve Kültür Dokunuşu

[vc_row][vc_column][vc_column_text animation_delay=”0″]Habitat Derneği Sosyoekonomik Uyum Programı olarak Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz sosyal uyum faaliyetleriyle Covid-19’un dezavantajlarını avantaja çevirdik. Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle BM Kadın Birimi’nin yürüttüğü, bizlerin de parçası olduğumuz “Suriyeli Kadın ve Kız Çocuklarının ve Ev Sahibi Toplumun Dayanıklılığının Artırılması” Projesi kapsamında hem çocuklar hem de kadınlar için çevrim içi resim ve boyama aktiviteleri düzenledik.

İçinde rengarenk boyaların olduğu boya setlerini hayallerindeki sosyal uyumu resmetmeleri için çocuklara gönderdik. Onlar da özellikle pandemi döneminde özlem duyduğumuz duyguların ve beraberliğin vurgusunun yapıldığı harika resimler ortaya çıkardı. Yaptıkları resimlerden ise “Sosyal Uyum İçin Çevrim İçi Sergi” adını verdiğimiz bir sergi oluşturduk.

Suriyeli ve ev sahibi toplumdan kadınlar, “Çevrim İçi Cam Boyama Atölyesi” etkinliğimiz kapsamında hayal güçlerinden aldıkları ilhamla, doğayı ve geometrik şekilleri cam şişelerin üzerine işledi. Atölyede birbirini tanıyan iki ayrı milletten kadınlar, benzer duygularla desenlerini oluşturdu.

Temmuz ayında başladığımız Türkçe Konuşma Kulübü aktivitelerimize ise yeni normale rağmen Eylül ayında da müthiş bir istikrarla devam ediyoruz. Her hafta Perşembe günü aynı saatte bir araya geldiğimiz gönüllülerimiz ve Habitat gönüllüsü olmamasına rağmen bizimle bir arada olmayı tercih eden katılımcılarımızla iki milletin sosyokültürel benzerliklerinden de faydalandığımız kulüp aktiviteleri ve Türkçe dersleri gerçekleştiriyoruz.

Kişilerarası temasın bu denli azaldığı bir dönemde, Sosyoekonomik Uyum Programı olarak çevrim içi araçlar üzerinden etkileşimin artması, uzakların yakın olması ve o küçücük siyah ekranlar içinden sosyal uyum aktivelerinin durmaksızın devam edebilmesi için yepyeni etkinliklerle önümüzdeki aylarda da çalışmalarımıza devam edeceğiz.[/vc_column_text][vc_btn title=”Cam Boyama Atölyesini izlemek için tıklayın.” color=”purple” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D6pm0_ZGoJUQ%26t%3D38s|||”][vc_btn title=”Sosyal Uyum İçin Online Sergi videosunu izlemek için tıklayın.” color=”purple” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Drdad48B6gfQ|||”][/vc_column][/vc_row]

Benzer Yazılar